Sex

# sex cuplu #viata sexuala #probleme cuplu #rutina cuplu

Sexul lasa de dorit? Afla ce poti face

Rutina din cuplu, oboseala acumulata la serviciu si grijile zilnice sunt cateva dintre motivele pentru care viata ta sexuala nu mai este cum a fost la inceput. Flacara pasiunii pare ca abia mai palpaie si sexul se transforma intr-un act mecanic care nu-ti face placere nici tie, nici partenerului. Nu lasa timpul sa treaca, in speranta ca lucrurile vor intra pe un fagas normal, pentru ca cel mai probabil acest lucru nu se va intampla.

In viata reala, sexul nu este perfect, asa cum vezi in filmele romantice. Dar nici nu trebuie sa fie perfect. O partida buna de sex nu se rezuma doar la a avea un orgasm fulminant, ci inseamna mult mai mult. Inseamna emotie, pasiune, implicare 100% din ambele parti.

1 Obtine ce iti doresti in pat

Tie iti place sa ai parte de un preludiu lung, sarutari pasionale, lui ii place sa treaca direct la actiune. El vrea sex de doua ori pe zi, tu abia faci fata la trei partide pe saptamana. Toate aceste dorinte diferite nu isi gasesc un numitor comun deoarece nu exista comunicare.

Daca partidele voastre de sex nu te satisfac, este cazul sa discuti cu partenerul tau despre aceasta problema, sa-i dezvalui dorintele tale. Cu siguranta te-ai gandit si tu sa abordezi subiectul sexului, insa ti-a fost teama sa nu-l ranesti.

O metoda eficienta de a-i spune ce-ti doresti este sa-i faci sugestii de tipul "Mi-ar placea daca am face...", "Nu ai vrea sa incercam...". In acest fel, il impulsionezi sa-ti faca pe plac, fara sa ii ranesti orgoliul.

2 Experimentati impreuna

De fiecare data cand faceti sex, este bine sa aduceti un element de noutate, cum ar fi o pozitie noua sau una pe care nu ati incercat-o de mult timp. Condimenteaza-ti experientele sexuale cu materiale ajutatoare. Partenerul tau nu va raman indiferent daca vei veni cu o carte despre tehnici sexuale sau cu un DVD educativ despre sex.

A invata impreuna lucruri noi despre sex este cea mai buna cale spre momente senzationale in pat.

3 Nu mima orgasmul

Daca observi ca partenerul tau isi da silinta ca lucrurile sa functioneze din punct de vedere sexual, insa rezultatele intarzie sa apara, nu te preface ca totul este bine. Mimarea orgasmului nu va face altceva decat sa-i dea partenerului tau impresia ca este un zeu in pat, cand, de fapt, abia daca iti trezeste fiori. Pune-l sa munceasca mai mult, sa gaseasca noi modalitati de a fi irezistibil.

4 Sex prost = terapie sau despartire?

Sexul este foarte important intr-o relatie, astfel ca in momentul in care nimic nu pare sa reaprinda pasiunea din intimitate exista doi cai: terapia de cuplu sau despartirea. Desigur, aceste doua variante nu se aplica in cazul tuturor cuplurilor in care sexul lasa de dorit. Totul tine de ceea ce iti doresti.

Terapia de cuplu v-ar putea ajuta sa va regasiti din punct de vedere sexual, sa va redescoperiti pe voi insiva si sa redescoperiti elementele care v-au atras ca un magnet de la bun inceput. Daca nu accepta sa faca terapie si nu se implica in niciun fel, exista cea de-a doua varianta, anume despartirea.

Chiar daca iti iubesti cu toata fiinta partenerul, sexul nu va fi niciodata mai bun decat este in prezent. Trebuie sa te gandesti bine daca poti trai alaturi de partenerul tau in aceste conditii sau daca preferi sa pui punct relatiei.

Sursa foto: winnersdelhinews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare