Sex

#femei #prezervativ #sex #beneficii sex #beneficii femei

Sexul fara prezervativ are beneficii importante asupra sanatatii femeilor

Sexul fara prezervativ te expune infectiilor cu transmitere sexuala, dar are si beneficii importante asupra sanatatii femeilor. In mod special, sexul neprotejat poate imbunatati sanatatea mentala a femeilor, arata un studiu recent.

Cercetarea realizata de specialistii de la Universitatea din Albany (New York) si Liverpool arata ca femeile care fac sex doar cu prezervativ nu beneficiaza de efectele pozitive ale sexului, care par a fi de fapt efecte pozitive ale spermei.


De ce este benefic sexul fara prezervativ

Studiul realizat pe 293 de studente arata ca femeile care fac sex neprotejat au parte de beneficii importante pentru sanatate, in special pentru sanatatea mentala: reducerea riscului de depresie.

Sperma contine numeroasi hormoni benefici, inclusiv oxitocina si cortizol, care au efecte asupra creierului, si melatonina, care stimuleaza somnul odihnitor.


Efectele spermei asupra sanatatii mentale

Cercetarea arata ca femeile care au facut sex fara prezervativ au avut un risc mult mai mic de depresie, chiar si fata de cele care se declara "promiscue", dar folosesc intotdeauna prezervativul. Acestea au inregistrat un nivel al depresiei similar cu femeile care practica abstinenta totala.

Rezultatele studiului ar putea schimba ipoteza acceptata pana acum de comunitatea medicala, care spune ca femeile care fac mai mult sex sunt mai fericite. Faptul ca efectele benefice ale sexului se manifesta cu precadere fara prezervativ poate fi un mecanism evolutiv care incurajeaza procrearea.


Efectele spermei asupra sanatatii fizice

Studiul a gasit o legatura si intre sexul fara prezervativ si puterea de concentrare, dar acest efect ar putea fi datorat somnului mai odihnitor.

Prezenta melatoninei in sperma asigura astfel un somn mai bun femeilor care fac sex fara prezervativ, iar calitatea somnului este importanta si pentru sistemul imunitar.


Poate fi recomandat sexul fara prezervativ?

Rezultatele studiului subliniaza beneficiile sexului neprotejat, insa ignorarea riscurilor poate fi foarte periculoasa. Cei mai multi medici recomanda sexul fara prezervativ doar in relatii monogame, in care ambii parteneri au fost testati pentru infectii cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA.

Sursa foto: SheKnows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului