Sex

5 motive care duc la scaderea apetitului sexual al barbatilor

Contrar opiniei comune a femeilor, barbatii sunt la fel de susceptibili sa isi piarda apetitul sexual din motive aparent minore. Mai mult decat atat, dispozitia psihica si considerentele emotionale sunt si ele, pentru barbati, cauze care duc la pierderea interesului in pat, la fel si detaliile precum aspectul neingrijit sau atitudinea nepotrivita a partenerei.

Reprezentantii sexului tare nu sunt "masinarii" sexuale, oricand gata sa functioneze cand sunt "pornite". De aceea, in multe relatii de cursa lunga si in numeroase casnicii, libidoul masculin are de suferit cand femeia considera ca partenerul "trebuie" sa fie oricand dornic sa faca dragoste, in orice conditii.

Iata care sunt cateva dintre motivele pentru care barbatii isi pierd apetitul sexual din senin!

1 Atitudinea autoritara

Oricat de mult te-ar iubi, partenerul tau este inainte de toate barbat. Instinctul sau viril iese la suprafata in pat si isi cere drepturile: sa posede, sa domine si sa cucereasca. Chiar daca, in joaca, poate sa ii placa din cand in cand sa fie cel supus, atitudinea autoritara permanenta ii poate starpi orice pofta de iubit. Cateva indicatii despre cum te poate atinge sunt binevenite, insa nu si tendinta ta de a-i dicta orice miscare.

2 Lipsa ta de implicare

Chiar daca accepti o partida de dragoste si te comporti ca atare, mimica si energiile pe care le transmiti sunt la fel de importante. Lipsa ta de implicare si interes pe care le resimte ii vor afecta cu siguranta libidoul. Il lasi doar pe el sa initieze partidele de sex si esti mereu pasiva? Inseamna ca si dorinta partenerului tau va lasa, in timp, de dorit.

3 Igiena precara

Ai putea crede ca doar femeile sunt "sensibile" la igiena si ca barbatii sunt imuni la mici neglijente in acest sens. In realitate, indiferent de varsta lor, urmasii lui Adam isi pierd avantul erotic daca percep o respiratie mai putin proaspata sau observa par corporal inestetic in "zone-cheie".

4 Lenjeria intima nepotrivita

Dupa ani intregi de convietuire, este greu de crezut ca intr-un cuplu exista inca seri in care femeia isi intampina sotul cu cate un neglijeu nou-nout (desi nu ar fi rau sa o faci uneori). Chiar si asa, lenjeria intima ramane importanta pentru excitarea partenerului, deci evita sa-l surprinzi neplacut cu budigai batranesti, bikini prea uzati sau cu imprimeuri infantile.

5 Vorbitul excesiv

O replica fierbinte (sau doua) nu strica in intimitate, insa discutiile banale, fara nicio legatura cu momentul, pot taia pofta de sex oricarui barbat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului