Sex

#stres #viata sexuala #sex #relatie #probleme viata sexuala #stres viata sexuala

Moduri in care stresul iti ucide viata sexuala. Cum rezolvi problema

Sa eliminam sursele de stres din vietile noastre este, practic, imposibil. Asadar, solutia este sa ne adaptam si sa incercam sa diminuam consecintele nocive ale acestuia. Pe langa sanatate, stresul ajunge sa ne afecteze si viata sexuala, iar cel mai bun mod de a contracara efectele sale este sa intelegem cum au loc acestea.

1. Stresul schimba percetia in negativ asupra propriului corp. Cu alte cuvinte, cu cat suntem mai stresate, cu atat ne vedem mai grase, mai batrane, mai ridate, mai insipide. Si cu cat suntem mai nemultumite de propriul corp, cu atat viata sexuala va avea mai mult de suferit. Partenerul va simti, fara doar si poate, daca ne iubim sau ne detestam propriul trup.

2. Stresul diminueaza apetitul sexual, pentru ca afecteaza balanta hormonala din organism. Cortizolul, asa-numitul hormon al stresului, este produs in mod natural de corpul nostru. Dar pentru o stare de bine este necesar un nivel mic de cortizol in organism. Secretia hormonului creste, insa, in perioade de stres, iar unul dintre efectele secundare ale acestuia este ca diminueaza implicit secretia hormonilor sexuali. Din acest motiv apetitul sexual scade cand suntem stresate.

Continuarea pe Lyla.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sex

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.