Sex

#sex #orgasm #mituri barbati #contraceptie #cuplu #partener

Mituri despre sexualitatea lui II

Miturile despre sexualitatea barbatilor au luat nastere pentru ca acestia, de cele mai multe ori, refuzau sa vorbeasca deschis despre experientele sexuale. Societatea a mentinut aceste speculatii si astfel, s-a ajuns la dezinformare si unele neadevaruri. Lista continua cu cele mai frecvente intrebari despre barbati.

 

Mit: Barbatii se tem de stimularea anala – PARTIAL ADEVARAT

Majoritatea barbatilor asociaza stimularea anala cu persoanele gay. Acestia cred, in mod eronat, ca atractia pentru un barbat se poate lua sau declansa prin acest gen de satisfacere. Ceea ce trebuie sa stii este ca sunt foarte multi barbati gay carora nu le place stimularea anala si nu participa la genul acesta de satisfacere sexuala.

Sexologii vorbesc chiar despre stimularea anala a barbatului si ofera indicatii femeilor despre cum sa il faca pe partenerul lor sa se bucure de aceste senzatii care sunt foarte puternice.

Educatia sexuala din zilele noastre ar trebui sa inlature orice urma de reticenta , pentru ca verdictul sexologilor este clar: stimularea anala ofera intr-adevar senzatii placute. Totodata, aceasta nu trezeste impulsuri gay.

Mit: Barbatii mint ca sa faca sex – PARTIAL ADEVARAT

Un lucru este cert: atat femeile, cat si barbatii mint cu scopuri diferite. Daca femeile nu vor sa ii raneasca pe cei din jur, barbatii incearca sa impresioneze potentialele partenere. Acest lucru vine si din rigorile impuse de societate sau de perceptia celor din jur. Cate femei s-ar lasa impresionate de un barbat cu o rabla in garaj? Cate ar alege baiatul cu masina de firma?

Din pacate, de multe ori, persoanele care nu mint se aleg de cele mai multe ori, cu o gramada de probleme, limitandu-si, involuntar viata sociala . Se pare ca, de fapt, mintim in fiecare zi, pentru a ne face viata mai usoara si pentru a-i multumi pe cei din jur.

Din acest punct de vedere, s-ar putea concluziona ca barbatii care stiu sa minta frumos au parte de mai mult sex decat cei care aleg partea onesta. Desi, privind reversul medaliei, probleme care apar dupa ce o femeie descopera ca a fost mintita si folosita doar pentru sex dau nastere la urmatoarea intrebare: chiar a meritat?

Mit: Daca nu ai orgasm, nu esti bun la pat – FALS

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca, daca nu ajungi la orgasm, asta nu inseamna ca ai o problema sau ca nu esti bun la pat. A fi bun la pat nu se reduce numai la momentul culminant, ci include o serie de alte elemente: modul cum relationezi cu partenerul, comunicare, sarutari, mangaieri etc. Sexul nu inseamna neaparat penetrare.

Poate ca exista o stare de disconfort, dar asta nu inseamna ca partenerii nu se pot bucura de intimitate. Poate ca acestia simt nevoia sa se opreasca, sa schimbe ritmul, sa vorbeasca, asadar nimic nu trebuie executat ca dupa ceas. Invata sa iti cunosti partenerul, sa realizezi ce il satisface si nu te gandi cum sa faci ca sa “punctezi” la fiecare partida de sex un orgasm.

Mit: Barbatii incearca sa fuga de responsabilitatea sexuala – PARTIAL ADEVARAT

De multe ori, femeile ii acuza pe barbati ca plaseaza responsabilitatea contraceptiei pe umerii lor. Barbatilor nu le plac prezervativele, pentru ca “fura” din senzatii. Pe de alta parte, pilula contraceptiva poritejeaza in privinta unei sarcini nedorite, dar nu impiedica transmiterea bolilor.

Ambii parteneri au acces la diferite metode de contraceptie . Atunci cine ar trebui sa aleaga metoda cea mai potrivita? Intr-o lume moderna, femeia de succes este perfect capabila sa-si poarte de grija si mai ales, sa fie responsabila pentru viata ei.

Totusi, intr-un cuplu armonios, ambii parteneri trebuie sa discute si sa aleaga metoda cea mai potrivita lor, pentru ca, la urma urmei, o sarcina sau orice alt gen de probleme ii poate afecta in egala masura pe amandoi.

Mit: Sexul presupune o erectie – FALS

Daca un barbat nu are erectie, asta nu inseamna ca e impotent sau ca are o problema cu sexul. Cine a spus ca sex inseamna doar penetrare? Foloseste-ti mainile si imaginatia si va fi mai mult decat suficient pentru a-ti multumi partenera.

Faptul ca nu ai erectie de fiecare data nu inseamna ca ai o problema medicala. Oboseala, stresul, alcoolul, drogurile, lipsa stimularii pot duce la disfunctionalitati ale vietii sexuale.

Mai mult, daca iti impui sa ai o erectie, probabil ca nu vei ajunge la nici un rezultat. Si mintea unui barbat trebuie stimulata, asa ca ingrijeste-te de starea ta emotionala si de dispozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii