Sex

#masturbare #clitoris #orgasm #partenera #sexualiktate #mit #mituri despre femei #sex

Mituri despre femei

Sexualitatea a nascut intotdeauna ipoteze, probleme, concluzii. Atat femeile, cat si barbatii nu au fost ocoliti de miturile sexuale. Acestea au la origini subiecte considerate inca tabu, precum masturbarea sau nelamuriri legate de propriul corp. Iata cateva dintre cele mai disputate mituri legate de sexualitatea femeii.

 

 

Mit: Femeilor le place tare si repede – PARTIAL ADEVARAT

Adeseori, barbatii se plang de faptul ca nu mai stiu cum sa intre in voia partenerei. Daca nu sunt prea tandri, sunt acuzati de lipsa de romantism, iar daca incearca ia lucrurile mai usor, risca sa fie catalogati ca nefiind buni la pat.

Adevarul este ca nu se poate ca toate partidele de sex sa fie la fel de fiecare data. Asa cum starea ta difera de la o dimineata la alta, acelasi lucru se intampla si in momentul in care vrei sa faci sex.

Poate ca intr-o zi vreti sa aveti parte de o partida salbatica pe podeaua din sufragerie , iar urmatoarea data va inconjurati de lumanari, lumina difuza si sampanie.

Cel mai bine ar fi sa va bazati relatia pe comunicare. Felul in care relationati si dispozitia fiecaruia dintre voi din ziua respectiva determina ritmul.

Totusi, se pare ca femeile prefera sa li se acorde atentie, sa fie sarutate si rasfatate cu mangaieri tandre, in detrimentul partidelor rapide de sex. Chiar daca pentru barbati ar putea suna destul de siropos, si acestia se pot bucura de intimitatea pe care o ofera clipele de tandrete in compania partenerei.

Mit: Majoritatea femeilor nu se masturbeaza –FALS

Femeile se feresc sa recunoasca faptul ca se masturbeaza, catalogand aceasta activitate ca fiind practicata strict de barbati. Nu vei fi etichetat in niciun fel daca te autostimulezi, pentru ca majoritatea persoanelor fac asta din diferite motive: vor sa se relaxeze, sa doarma bine, sa isi schimbe dispozitia etc. Chiar daca au sau nu un partener, multi aleg masturbarea.

Pentru femei, autostimularea reprezinta si un prilej de a-si cunoaste propriul corp si de a sti astfel ce sa ceara de la partenerul lor. Orgasmele obtinute prin autostimulare tind sa fie chiar mai intense, pentru ca femeia este preocupata in acel moment strict de propria placere.

Multe femei descopera orgasmul prin masturbare sau se autostimuleaza in timpul actului sexual, pentru a creste intensitatea senzatiilor.

Mit: Orgasmul vaginal este mai bun decat orgasmul clitoridian - FALS

Este impropriu sa facem aceasta diferenta, pentru ca orgasmul implica intotdeauna stimularea clitorisului. Acesta nu poate fi stimulat prin penetrare, de aceea partenerul isi foloseste mainile sau gura.

Chiar daca unele femei simt orgasmul in interiorul vaginului, se crede ca de fapt, este stimulata o prelungire a clitorisului in corp. Dar, cum fiecare femeie este diferita si nevoile acestora variaza. Comunicarea dintre parteneri poate facilita cunoasterea propriului corp si satisfacerea dorintelor sexuale.

Mit: O femeie trebuie sa aiba orgasm pentru a se simti satisfacuta – PARTIAL ADEVARAT

Bineinteles ca orice femeie se va simti implinita fizic si emotional atunci cand va atinge apogeul raportului sexual. Aceasta determina daca cei doi parteneri au o viata sexuala sanatoasa si se simt bine unul in compania celuilalt.

Multe femei se declara multumite daca partenerii lor stiu cum sa se poarte cu ele, indiferent daca ajung la orgasm sau nu. Este vorba de acele clipe de tandrete si romantism: imbratisari lungi, sarutari fierbinti, atingeri ale corpului etc.

Pe termen lung insa, se va instala frustrarea, pentru ca orgasmul este, in definitiv, apogeul raportului sexual, eliberarea de tensiune si hormoni. O femeie care nu are orgasm se va simti satisfacuta, dar in timp ii va fi afectata starea emotionala.

Mit: O femeie nu poate ramane insarcinata in perioada menstruatiei – FALS

Metoda calendarului este deja depasita, pentru ca in foarte multe cazuri da gres. Cateodata ovulatia poate avea loc in perioada menstruala. De asemenea, este posibil ca ovulul sa fie eliberat la doar cateva zile dupa ce s-a incheiat aceasta. In orice caz, sexul neprotejat poate duce la o sarcina nedorita.

Mit: Cand o femeie spune “nu”, vrea sa zica de fapt “da” – FALS

Orice incercare de a intretine un raport sexual fara consimtamantul celuilalt se pedepseste prin lege. Chiar daca vorbim despre o femeie sau un barbat, daca partenerul nu este de acord cu intretinerea de relatii sexuale, agresorul poate fi acuzat de hartuire sexuala sau viol.

Asadar, este bine sa nu insisti daca vezi ca celalalt nu isi doreste asta sau este deranjat de gesturile tale. Poate ca nu ai vrut sa ranesti pe nimeni, dar gesturile sunt interpretabile. Asa ca ai grija sa nu te trezesti mai tarziu cu probleme de genul acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului