Sex

#pasiune #afrodisiac #apetit sexual #sex #ciocolata #viata intima #vin rosu #vanilie #ton #scortisoara #ardei iute #relatie

Mentine pasiunea aprinsa: descopera afrodiziacele

Despre afrodiziace se spune ca maresc apetitul sexual si imbunatatesc calitatea relatiilor sexuale. Desi psihologii considera ca reputatia nu este pe masura efectului, afrodiziacele raman printre preferintele celor care vor sa-si condimenteze viata intima .

 

 

Denumirea de afrodiziac vine de la numele zeitei grecesti, Afrodita, care simbolizeaza senzualitatea. De-a lungul timpului, s-a raspandit credinta potrivit careia anumite bauturi, mancaruri sau arome ar trezi dorinta sexuala si ar condimenta viata intima. Medicii insa nu au declarat oficial nici un aliment sau substanta care sa aiba astfel de efecte. Acestia cred, de fapt, ca de „vina” ar fi doar dorinta umana.

Cu toate ca exista argumente pro si contra, afrodiziacele continua sa fie cautate, fie doar si din curiozitate. Iata un top al celor mai indragite afrodiziace.

  Ciocolata neagra este destinat ambilor parteneri, fiind un aliment energetic si excitant . Efectul afrodiziac al ciocolatei este dat de trei substante: cafeina, teobromina si feniletilamina, care actioneaza ca stimulent al sistemului nervos, creand o stare de buna dispozitie, iar ca urmare apetitul sexual creste simtitor.

 

 

 

Un pahar de vin rosu va scapa pe amandoi de inhibitii si va face mai deschisi fata de fanteziile celuilalt. Vinul este considerat un bun afrodiziac in combinatie cu alte elemente precum cuisoarele si scortisoara. Un pahar sau doua de vin pot spori preludiul, pentru ca relaxeaza si ajuta la stimularea simturilor.

O cantitate moderata de vin starneste pasiunea, insa in exces poate avea efect invers. Pentru ca seara de iubire sa se prelungeasca, puteti incerca combinarea unui pahar de vin si a catorva bucatele de ciocolata.

Vanilia este un puternic afrodiziac datorita mirosului sau dulce si placut care creeaza un efect euforic, imbunatatind in acelasi timp sistemul nervos.

Aroma sa influenteaza atat barbatii cat si femeile, asa ca pentru o seara nebuna in doi pregateste o prajitura cu frisca si vanilie. Daca partenerul tau se bazeaza pe zicala "dragostea trece prin stomac", cu siguranta il vei da gata.

 

 Tonul a intrat de curand in randul alimentelor afrodiziace. Unul dintre motive este abundenta vaselor de sange din carnea sa. Potrivit cercetarilor in domeniu, peste 90% dintre barbati si mai mult de 70% dintre femei - implicati in aceasta descoperire - au simtit o dorinta sexuala puternica dupa aproximativ o ora de la consumul acestui peste. Asa ca, de la cina romantica la lumina lumanarilor nu trebuie sa lipseasca tonul.

 

 Scortisoara este unul dintre condimentele cu efect excitant, stimulent nervos si hipertermiant – fapt ce produce cresterea temperaturii corpului.

Este un bun afrodiziac cand este folosita in mancaruri, iar cand intra in compozitia uleiurilor sau lotiunilor de corp, in urma masajului zonelor genitale, stimuleaza erectia.

 

Desi poate suna ciudat, ardeiul iute este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate afrodiziace. Asa ca, daca inainte de o noapte de iubire nebuna luati o cina romantica nu uitati sa apelati si la ajutorul ardeiului iute.

Ii veti "multumi" mai tarziu, deoarece produce o crestere a circulatiei sangelui la nivelul penisului si a clitorisului, si prin urmare duce la o vasodilatatie puternica.

O viata sexuala efervescenta, interesanta si variata este extrem de sanatoasa pentru organism si mai ales necesara pentru a evita plictiseala in cadrul relatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare