Sex

#alimente afrodisiac #libidou #sex #afrodisiac

Mancare sau iubire? 7 alimente care ucid libidoul

Libidoul este un semn important al starii de sanatate a organismului. Atunci cand el lipseste, e clar ca exista o serie de dezechilibre. Dincolo de factorii interni, exista si alimente care pot provoca lipsa apetitului.

Ceea ce mananci poate creste apetitul sexual sau poate provoca diminuarea dorintei de a face sex. Cele din urma, evident, e bine sa fie evitate. Dar mai inainte de toate trebuie sa stii ce ucide libidoul.

Carnea de porc

Evita sa mananci o friptura de porc daca stii ca urmeaza o intalnire romantica. Aceasta scade rapid libidoul. E bine sa mananci ceva usor de digerat, asa cum ar fi carnea de pui sau o salata.

Zaharul

Ciocolata se spune ca este afrodisiac, insa trebuie tinut cont si de cantitate. Produsele care contin mult zahar, desi confera energie si putere, nu te ajuta sa faci fata unei nopti de dragoste. Zaharul determina oscilatii bruste ale glicemiei in sange, care afecteaza nivelul de testostron responsabil cu dorinta de a face sex.

Alcoolul

Atunci cand esti suparat, alegi sa bei un pahar de vin. Atunci cand vrei sa iti stimulezi dorinta de sex, bei un pahar de vin. Dar doar atat, daca vrei sa obtii efectul scontat. Daca exagerezi cu alcoolul, vei descoperi ca iti afecteaza capacitatea de a mentine presiunea sangelui la un nivel constant. In cazul barbatilor, vor putea obtine o erectie rapid, dar nu vor fi in stare sa o mentina. In cazul femeilor, alcoolul poate modifica raspunsul organismului la stimulii sexuali, creand mai degraba stres mental si anxietate.

Prajelile

Indiferent ca este vorba de cartofi, fripturi sau alte alimente, este recomandat sa stai departe de prajeli, cel putin cateva ore inainte de a face dragoste. Pe langa faptul ca afecteaza performantele sexuale, prajelile afecteaza si calitatea spermei, devenind un pericol pentru fertilitate.

Sucurile acidulate

Sucurile carbogazoase au si un continut mare de zahar. Si, dupa cum spuneam, zaharul distruge dorinta de sex. Cercetatorii polonezi au descoperit ca bauturile racoritoare pot contribui la disfunctia erectila, din cauza fructozei si a zaharurilor rafinate. De asemenea, un studiu din 2013 de la Universitatea din Michigan a explicat faptul ca indulcitorii artificiali din sucurile acidulate pot duce la depozitarea unei cantitati mai mari de grasime pe corp.

Slanina

Un produs bogat in lipide, slanina nu trebuie consumata in cantitati mari, mai ales inaintea unei partide de sex fiindca scade performanta sexuala.

Soia

Izoflavonele din soia, care sunt asociate cu efecte pozitive asupra sanatatii, au, de asemenea, proprietati asemanatoare estrogenului, care ar putea crea o reactie adversa in cazul barbatilor. In 2011, cercetatorii de la Harvard Medical School au sugerat ca consumul de soia este corelat cu disfunctia erectila si scade nivelul de testosteron liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare