Sex

#sex #virginitate #pierderea viginitatii #mituri virginitate

Lucruri pe care trebuie sa le stii despre virginitate

Virginitatea este inca un subiect de interes pentru toata lumea, deoarece ridica mari ambiguitati de moralitate, traditie si comportamente sexuale. Desi toata lumea vorbeste in particular despre acest subiect, nimeni nu da explicatii concrete asupra ceea ce inseamna virginitatea si cum a evoluat acest concept odata cu istoria.

Cineasta Therese Shechter s-a aventurat insa in aceasta polemica asupra virginitatii si a oferit cateva explicatii clare despre virginitate, intr-un film documentar intitulat "Cum sa iti pierzi virginitatea". Iata cateva dintre concluziile la care a ajuns cineasta in explorarea sa asupra cultului virginitatii, sexualitatea feminina si miturile asupra virginitatii:

1. Nu exista nicio definitie a virginitatii

Cuvantul virgin este incarcat de nuante, din pricina numeroaselor mituri care au aparut in jurul sau si din cauza bagajului cultural cu care l-au incarcat oamenii de-a lungul timpului. Toate acestea fac ca virginitatea sa fie extrem de greu de definit. Desi poate parea evident ca o persoana care nu a facut sex este virgina, ar trebui sa ne punem apoi si intrebarea asupra ceea ce inseamna sexul. Daca sexul este definit tinand cont doar de heterosexuali am omite din acest peisaj foarte multe persoane.

2. Nu exista un moment ideal pentru pierderea virginitatii

Fie ca ai 17, 25 sau 33 de ani, nu exista un moment anume in care trebuie sa iti pierzi virginitatea. Primul act sexual trebuie sa aiba loc in momentul in care te simti cu adevarat pregatit din punct de vedere emotional pentru a constientiza responsabilitatea acestei experiente. Asadar, fiecare femeie are "timpul sau potrivit" pentru a-si pierde virginitatea.

3. Chiar si istoria cuvantului virgin creeaza confuzie asupra genurilor

Cuvantul virgin vine din latinescul virgo, care inseamna femeie tanara. Asadar, chiar daca spunem atat despre barbati, cat si despre femei ca sunt virgini, experienta de a pierde virginitatea poate crea confuzii asupra sexelor si se refera in mare parte la femei.

4. Himenul, irelevant pentru virginitate

Contrar miturilor populare, himenul nu este un factor relevant care poate indica daca o femeie este sau nu virgina. Himenurile sunt diferite de la o femeie la alta, iar structura lor elastica le poate mari rezistenta. Asadar, o femeie isi poate pierde himenul chiar si cand naste, nu neaparat la primul act sexual.

Sursa foto: vindicarlo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii