Sex

# dependenta de alcool #femei #monogamie #sex #dependenta de droguri #parteneri sexuali

Legatura dintre sex si consumul de droguri

Femeile care au mai mult de trei parteneri sexuali intre 18-20 de ani prezinta un risc de 10 ori mai mare de a cadea prada consumului de droguri si alcool pana la varsta de 21 de ani decat femeile care au avut un singur partener, arata un studiu recent publicat in revista "Archives of Sexual Behavior".

Potrivit studiului, odata cu inaintarea in varsta si in functie de numarul de parteneri sexuali, creste si riscul de a dezvolta o dependenta fata de alcool si consumul de marijuana.

Astfel, femeile care au intre doi si trei parteneri sexuali pana la varsta de 21 de ani prezinta un risc de 25% mai mare de a deveni dependente de alcool si droguri pana la varsta de 26 de ani, decat cele care au avut un singur partener. La 32 de ani, riscul de a capata o dependenta fata de substantele narcotice scade pana la 18%, daca femeia a avut intre doi si trei parteneri intre 26-31 de ani.

Barbatii prezinta si ei riscuri, insa intr-o masura mult mai mica. Astfel, barbatii care au mai mult de un partener sexual la varsta de 18 ani prezinta un risc de dependenta fata de alcool si droguri de trei ori mai mare pana la varsta de 21 de ani.

Cercetatorii au luat in considerare si efectul pe care l-ar avea bolile mentale asupra comportamentului sexual riscant, inclusiv cu parteneri sexuali multipli. Studiul a aratat de asemenea ca exista o stransa legatura intre practicarea sexului cu parteneri multipli si riscul de a capata o dependenta de droguri.

Persoanele impulsive sunt mai predispuse viciilor

Specialistii spun ca legatura intre sexul cu parteneri multipli si droguri are mai multe explicatii. Prima dintre acestea ar fi impulsivitatea, care creste comportamentul riscant de orice tip, iar in unele cazuri aceasta poate duce la consum de droguri si poate afecta si activitatea sexuala. Persoanele impulsive au mari sanse de a se implica in ambele activitati.

Femeile sunt mai atrase de practica sexuala cu parteneri multipli, deoarece pentru ele este un subiect tabu, care le incita si le face mai curioase, sunt de parere specialistii.

O alta explicatie ar fi aceea ca a avea mai multe relatii intr-un timp scurt poate cauza daune psihologice, ceea ce duce la o anxietate in initierea unei noi relatii, care este tratata de obicei cu astfel de substante si afecteaza in primul rand femeile, deoarece ele pot avea mustrari mai mari de constiinta, fiind adepte ale monogamiei.

Sursa foto: sanatate.insport.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare