Sex

#sex #relatie #viata sexuala

Isi pierde interesul in timpul sexului? Cum il aduci pe calea cea buna

De cate ori ti s-a intamplat ca in timp ce faceai dragoste sa simti ca partenerul tau a pierdut ritmul, ca nu mai este cu adevarat conectat la tine? Intimitatea emotionala nu depinde cu nimic de cea fizica, iar daca simti ca "il pierzi pe drum", este timpul sa iti recuperezi partenerul.

Explicatiile cele mai frecvente invocate de femei atunci cand simt ca partenerul sexual este deconectat sunt "se gandeste la alta" sau "nu mai este atras de mine", insa totul poate fi doar o problema de comunicare intre voi.

Cele mai multe femei ajung mult mai usor la orgasm atunci cand fac sex cu un barbat pe care il iubesc sau cu care au deja o intimitate emotionala . In schimb, pentru barbati este mai greu sa aiba parte de o partida de sex memorabila atunci cand se simt expusi din punct de vedere emotional.

Pasiunea, ca o forta de atractie magnetica, se estompeaza atunci cand partenerii petrec foarte mult timp impreuna. O casnicie sau chiar o relatie pe termen mediu, ii apropie pe doi oameni din punct de vedere emotional, insa viata sexuala poate, de multe ori, sa devina monotona in virtutea inertiei.

Un alt motiv pentru care iubitul sau sotul tau isi poate pierde interesul in timpul sexului este preferinta femeilor pentru un preludiu lung. Atunci cand barbatul este obosit dupa o zi grea, el isi poate dori doar sa obtina rapid un orgasm si sa se culce. Discrepanta dintre interesul celor doi parteneri pentru actul sexual duce la deconectarea emotionala care ii poate lipsi pe amandoi de o partida de sex reusita.

 

Primul pas: Lenjeria sexy

 

Primul lucru pe care il poti face pentru a starni mai mult interes din partea partenerului tau este sa te folosesti de atuurile lenjeriei intime sexy. Daca un neglijeu de dantela neagra si o atitudine sexy il lasa la fel de rece, problema dintre voi poate fi de comunicare.

Factorul critic pentru o relatie reusita nu este cantitatea sau calitatea actului sexual. Partenerii care raman impreuna sunt cei care au aceleasi nevoi sexuale, fantezii si prioritati. Este dificil sa ajungi la unison in pat fara sa comunici foarte clar care sunt lucrurile care iti displac si care sunt cele care te excita foarte mult.

Dragostea nu te poate ajuta sa-i citesti gandurile partenerului tau, dar iti poate asigura un mediu sigur, in care poti discuta sincer si fara pudoare sau reprosuri despre viata voastra sexuala.

 

Cum ii poti reda interesul partenerului?

 

1 Porneste de la premisa ca nu stii totul despre nevoile lui

 

Indiferent daca sunteti impreuna de cateva luni sau de zece ani, este foarte posibil ca barbatul pe care il iubesti sa-ti ascunda dorinte sau fantezii pe care le considera nepotrivite sau injositoare pentru tine. Cei mai multi oameni isi pot ascunde nevoile sexuale toata viata atunci cand simt ca partenerul lor nu ar fi dispus sa le auda.

Un alt impediment in comunicare poate fi frica de a parea egoist in fata femeii pe care o iubesti. Odata cu trecerea timpului, devine din ce in ce mai dificil sa te deschizi si sa explici dorintele tale, pentru ca asta ar insemna ca ai tinut ascunse preferintele tale sexuale de la inceput.

 

2  Exploreaza fanteziile intr-un mediu relaxat

 

Daca vrei ca iubitul sau sotul tau sa-ti marturiseasca sincer ceea ce isi doreste din punct de vedere sexual, trebuie sa il iei pe ocolite. Ofera-i un context in care se poate exprima fara frica represaliilor sau a unei reactii negative.

Zambeste-i strengareste si spune-i "Am o idee. Ce-ar fi sa-mi spui ceva ce ti-ar place sa faci cu mine in pat care sa ma surprinda. O sa-ti spun si eu ceva care cred ca te-ar putea surprinde".  Orice formula de exprimare ai alege, este important ca iubitul tau sa inteleaga ca te astepti sa fii surprinsa si ca nu vei reactiona negativ. Astfel, el nu va cenzura in mod automat partile cele mai erotice ale fanteziei.

 

3 Transforma sexul intr-un joc

 

Spune-i partenerului tau sa scrie trei fantezii sexuale pe hartie, iar tu vei alege una pe care sa o incercati. Data viitoare va fi randul lui si va alege dintre fanteziile tale.

Un astfel de joc erotic va poate aduce aminte de pasiunea care v-a legat la inceput.

 

4 Da-i exemple

 

Un barbat intrebat de femeia pe care o iubeste care sunt fanteziile lui ascunse nu va fi niciodata sincer imediat, ci va incerca sa spuna ceea ce crede ca vrea ea sa auda. Daca vrei cu adevarat sa reinvii pasiunea dintre voi, un raspuns de tipul "Vreau sa adorm tinandu-te in brate" poate fi sincer,  dar nu util, asa ca trebuie sa insisti.

Incearca sa-i dai cateva exemple de fantezii, astfel incat va intelege ca esti deschisa la nou. "Spune-mi ce te-ar excita cu adevarat! Sa ma legi? Sa ma prefac ca sunt Pamela Anderson la prima ei sedinta foto?"

 

5 Renunta la monotonie

 

Daca ati facut dragoste de 100 de ori in acelasi pat, este de ajuns. Daca nu aveti bani pentru o vacanta romantica , sau pentru o camera la hotel, puteti incepe schimbarea chiar de la aspectul vostru.

O costumatie interesanta, o peruca sexy sau un tatuaj temporar ii pot trezi din nou interesul pentru tine. Odata ce incepe preludiul, nu reluati rutina. Daca te comporti diferit in pat, asta nu inseamna ca el face sex cu alta persoana, ci pur si simplu cu femeia pe care o iubeste, intr-o ipostaza diferita.

Schimbarea nu trebuie sa se rezume doar la tine. Poti sa-i sugerezi sa se tunda diferit sau sa nu se mai barbiereasca cateva zile.



Daca depasiti problemele de comunicare si gasiti fantezii care va plac amandurora, vei descoperi ca pasiunea de la inceputul relatiei tale nu a disparut niciodata, doar a hibernat pana acum.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului