Sex

#contact sexual #hiv #boli venerice

Intrebari pe care sa le adresezi partenerului inainte de sex

Inainte sa faci sex cu noul tau partener, este indicat sa afli mai multe lucruri despre viata lui/ei sexuala, in special despre problemele medicale care te-ar putea afecta si pe tine.

O aventura de o noapte poate fi satisfacatoare sau poate chiar duce la o relatie, insa iti poate afecta viata si in rau daca nu te protejezi impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Prezervativul ramane cea mai buna metoda de a stopa transmiterea bolilor venerice obisnuite dar si a transmiterii virusului HIV.

O discutie despre trecutul sexual al fiecaruia iti poate oferi informatiile de care ai nevoie pentru a te putea bucura de sex cu mai putine griji. Sigur, asemenea discutii sunt greu de purtat atunci cand nu cunosti prea bine partenerul potential, insa ele iti pot asigura un plus de siguranta impotriva contactarii unor boli venerice sau a virusului HIV.

Iata cele mai importante intrebari, al caror raspuns ar trebui sa il stii inainte de a avea contact sexual cu un partener nou:

1  Esti seropozitiv(a)?

2  Ai suferit de boli cu transmitere sexuala? Le-ai tratat corespunzator?

3  Cati parteneri de sex ai avut de la ultimele teste pentru boli venerice si HIV?

4  Ai avut vreo boala venerica in ultimele sase luni?

5  Daca ai fost diagnosticat(a) cu herpes genital , ai avut simptome acute? Te tratezi?

6  Ai fost expus(a) riscului de contactare HIV in ultimele sase luni?

7  Ai vreo obiectie legata de folosirea prezervativului?

8  Folosesti vreo metoda contraceptiva?

9  Ce activitati sexuale iti doresti sa avem?

 

Incearca sa obtii toate raspunsurile de mai sus nu printr-un interogatoriu ci printr-o discutie legata de trecutul sexual al fiecaruia. Poti chiar sa incepi tu, pentru a-ti face partenerul sa se simta in siguranta cand discuta aceste aspecte, considerate de multi intime.

Lasa deoparte pudoarea si poarta o discutie sincera. In incercarea de a evita acum cateva secunde dificile, risti efecte asupra sanatatii tale care iti pot afecta pe viitor viata sexuala si chiar iti pot pune in pericol viata.

Discutia nu ar trebui purtata intr-un loc public in care partenerul tau sa fie timorat ca nu poate fi sincer. Trecutul sexual nu trebuie sa fie discutat nici in pat, unde cei mai multi oameni ar putea minti pentru a nu pune in pericol momentele placute pe care le anticipeaza.

Virusul HIV prezinta cel mai mare pericol, deoarece poate fi diagnosticat cu siguranta pana la sase luni de la contactare. Actorii de filme porno sunt obligati prin lege, in multe tari, sa faca testul de doua ori pe an pentru a scadea riscul transmiterii virusului.

Chiar daca partenerul tau a fost testat negativ in urma cu cateva zile, acest lucru nu inseamna ca nu poate fi seropozitiv. Din acest motiv, este important ca amandoi sa fiti sinceri cu privire la activitatea din ultimele sase luni, inainte sa faceti sex, si sa folositi prezervativul pentru toate contactele sexuale din primele luni de relatie.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului