Sex

Femeile care nu au punctul G nu resimt orgasmul vaginal

Femeile care nu au punctul G nu se pot „bucura” de senzatia orgasmului vaginal. Aceasta este concluzia unui grup de specialisti din cadrul Universitatii L’Aquila, din Italia la ale caror cercetari au participat aproximativ 20 de femei . Noua dintre acestea aveau orgasme vaginale fara stimularea clitorisului iar 11 au sustinut ca nu au avut niciodata orgasm vaginal. Cercetatorii italieni au stabilit ca tesutul dintre uretra si vagin este mult mai lat la femeile care poseda "punctul G", aflat la originea orgasmelor vaginale, decat la cele care nu il au. Acestia au utilizat ultrasunete pentru a analiza zona dintre uretra si vagin, unde se crede ca se afla punctul G, denumit dupa sexologul german Ernest Gräfenberg, si au constatat ca femeile care aveau orgasme vaginale, zona respectiva era mult mai mare. Studii stiintifice au incercat sa defineasca orgasmul bazandu-se pe ce se intampla in corpul uman. S-a masurat accelerarea pulsului, temperatura corpului, inrosirea pielii, schimbari hormonale , sensibilitate, contractii musculare, ejaculare si altele. Insa, cercetarile nu au demonstrat clar cand poate fi vorba de existenta unui orgasm, neexistand limite stabilite pentru aceste masuratori. Totusi, toate aceste schimbari ale corpului, au fost folosite pentru a dovedi ca a avut loc un orgasm. Totusi parerile sunt impartite. Unii cercetatori cred ca aceasta latime relativa a partii anterioare a vaginului are pur si simplu rolul de a face legatura cu marimea clitorisului. Altii cred ca "punctul G" exista si la femeile care nu au orgasme vaginale. Pe de alta parte, se crede ca numai prin „antrenament” femeile pot resimti orgasmul vaginal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului