Sex

Dragoste fara griji, cu pilula de a doua zi

In cazul in care ai avut relatii sexuale neprotejate sau pur si simplu metoda contraceptiva la care apelezi de fiecare data nu a functionat, nu trebuie sa te sperii. Solutia a fost deja gasita: contraceptia de urgenta sau pilula de a doua zi . Aceasta metoda actioneaza prin blocarea ovulatiei sau modificarea motilitatii trompelor uterine, insa nu intrerupe evolutia unei sarcini deja aparute, tocmai de aceea este recomandata dupa contactul sexual neprotejat in maximum 72 de ore. Ce trebuie sa stii este faptul ca eficacitatea contraceptiei de urgenta creste cu cat administrarea pilulei se face mai repede. In general, se administreaza doua tablete intr-un interval de 12 ore. Pilula de a doua zi, folosita de maximum doua ori pe an Este foarte important de mentionat ca aceasta este o solutie doar pentru cazuri exceptionale, pentru accidente si nu trebuie folosita cu regularitate. Medicii recomanda sa se administreze de maximum doua ori pe an, deoarece pot aparea o serie de efecte secundare, de exemplu: vaginala, greturi, varsaturi, dureri de cap, ameteli, dereglari ale menstruatiei etc. Eficienta contraceptiei de urgenta este eficienta in proportie de 95% luata in 24 de ore dupa contactul sexual neprotejat, 85% dupa 25-48 ore si 58% dupa 49-72 ore. Eficienta este cu atat mai mare, cu cat metoda se foloseste mai repede dupa ce ai intretinut relatii sexuale. Ea trebuie folosita numai in cazuri extreme, de urgenta cum ar fi: contact sexual neprotejat, ruperea sau alunecarea prezervativului in timpul actului sexual, expulzarea dispozitivului intrauterin, folosirea incorecta a diafragmei, esecul coitului intrerupt, ti-ai calculat gresit calendarul menstrual, sexuala. Mai trebuie sa retii faptul ca aceasta metoda de contraceptie nu te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii