Sex

#sex #fost iubit #fost partener #motive sex

De ce femeile se intorc la fostii iubiti pentru sex

De ce femeile se intorc la fostii iubiti pentru sex ramane o curiozitate fireasca pentru oricine. Un partener din trecut nu isi mai are locul in prezent, cand se presupune ca viata ia deja un alt curs mai bun. Si totusi, un sondaj recent derulat pe un site de matrimoniale arata ca aproape 50% din femeile singure fac dragoste regulat cu fostii parteneri. Daca este o idee buna sau nu sa le urmezi exemplul si care sunt motivele acestui fenomen, afli in randurile de mai jos.

Sondajul la care au participat 1000 de adulti de ambele sexe arata ca jumatate dintre femei fac sex cu fostul iubit, in timp ce isi cauta un nou partener. Intrebati de ce se angajeaza inca in relatii intime cu cineva de care s-au separat, respondentii au oferit justificari intrigante, pe primul loc fiind nostalgia intimitatii cu sexul opus.


Motivele sexului cu fostul iubit


Motivele atractiei fata de sexul iubit sunt, din punct de vedere psihologic, manifestarea dorintei de intimitate alaturi de cineva familiar. Primele cinci argumente oferite de participantii la sondajul amintit sunt:
 

  • dorul de apropiere fizica
  • dorinta de impacare cu fostul partener
  • vulnerabilitatea dupa "un pahar"
  • flirtul pe canalele de comunicare online
  • ispita de a retrai sexul din trecut, dupa o intalnire intamplatoare in club



Psihologii explica tendinta femeilor de a ceda amorului cu un fost partener prin nevoia sexului frumos de implinire emotionala in deplin confort, de protectie si reconfirmare a puterii de seductie. Vulnerabilitatea lor, in opinia expertilor, este mai mare in cazul in care nu si-au dorit separarea. Rareori, in cazul femeilor, motivul sexului cu un "fost" este stric de eliberare hormonala.


Sexul cu fostul, da sau nu?


Sexul cu fostul iubit poate fi o idee buna sau rea, in functie de statusul emotional al unei femei. Psihologul Ashley E. Manson de la Universitatea din Arizona a derulat un studiu complex, prin care a sesizat ca un contact intim de acest tip poate fi benefic si daunator, in raport cu acceptarea despartirii si atasamentul manifestat de o femeie.

"Participantele care au acceptat despartirea nu au de suferit efecte negative ale sexului cu un fost, privind experienta ca pe o simpla retraire a clipelor frumoase. Cele care au ramas atasate emotional de partener si-au stabilit asteptari false, suferind apoi dezamagirea unei noi respingeri", puncteaza psihologul american.

Prin urmare, contactul intim cu un "fost" poate avea consecinte diferite, fiind ca o ruleta ruseasca dificil de manipulat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului