Sex

#masturbare #sex #autosatisfacere

De ce este autosatisfacerea mai buna decat sexul

Esti singur/a si nu ai mai facut sex de ceva vreme? Nu trebuie sa faci o tragedie din asta! Satisfactia pe care ti-o poti oferi chiar tu poate fi enorma. Afla de ce autosatisfacerea poate fi mai buna decat sexul si gestioneaza situatia in favoarea ta!

Psihologul Ava Cadell, autoare a volumului "NeuroLoveology", si antrenorul de sex Amy Levine explica impreuna motivele pentru care sexul este supraestimat in defavoarea autostimularii:

1. Poti sa o faci cand vrei

Daca in perioadele cand ai un partener depinzi de disponibilitatea lui temporala, spatiala si emotionala, in cazul masturbarii ai intregul control asupra momentului cand vrei sa se intample.

2. Poti incerca jucarii sexuale

Desigur, si in cazul sexului poti experimenta cele mai ingenioase dispozitive si jucarii, dar doar daca ai un partener la fel de deschis ca tine, care nu se va simti tradat de interesul tau pentru astfel de obiecte. Cand esti singur/a, nu te poate judeca nimeni!

3. Nu deranjezi vecinii

Atunci cand faci sex, este foarte posibil ca patul sa scartaie, peretii de care te lipesti sa bubuie si asa mai departe. In cazul masturbarii, poti sa fii cat de tacut/tacuta crezi tu ca este cazul, pentru a nu-i mai deranja pe vecini. In felul acesta, masturbarea poate contribui si la imbunatatirea relatiilor sociale.

4. Tu detii controlul

Exista oare cineva pe aceasta lume care stie mai bine decat tine ce iti doresti, unde vrei sa fii atins/a, cum vrei sa fii atins/a si cat ar trebui sa dureze? Stii cat de greu este sa-ti determini jumatatea sa gaseasca ritmul si intensitatea potrivite. Ei bine, acum nu mai ai aceasta problema!

5. Poti uita de protectie

Poti spune "Adio!" grijilor legate de protectia impotriva sarcinilor nedorite, de metode de contraceptie sau de evitarea bolilor cu transmitere sexuala! Este suficient sa te speli bine pe maini inainte si sa-ti dezinfectezi constant jucariile, in cazul in care folosesti astfel de accesorii.

6. Tu controlezi durata

Uneori, sexul poate dura o vesnicie. Atat de mult, incat aproape ca iti doresti sa aprinzi televizorul sau sa citesti o carte chiar in timp ce se intampla. In cazul masturbarii, nu vei avea aceasta problema, pentru ca esti chiar tu cel/cea care ii hotaraste durata!

Sursa foto: lifestylegod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare