Sex

# beneficii muzica #muzica #sex #relatii sexuale #cuplu #dragoste

De ce e bine sa asculti muzica atunci cand faci dragoste

Cercetatorii de la Universitatea McGill au constatat ca atunci cand o persoana asculta muzica creierul elibereaza mai multa dopamina, creand senzatia de "bine", senzatie oferita si de o mancare buna, de somn, dar si de sex.

Un alt studiu al acelorasi cercetatori a demonstrat ca ascultarea unui anumit tip de muzica sporeste excitarea, masurabila prin ritm cardiac crescut, respiratie sacadata si sensibilitate crescuta la nivelul pielii.

Astfel, sustin specialistii, cele doua activitati, sexul si ascultatul muzicii, au acelasi rezultat: starea de bine. De aceea, atunci cand sunt efectuate simultan, placerea este sporita, scrie elitedaily.com, care citeaza studiul cercetatorilor canadieni.

Acestia mai spun ca muzica nu are numai un efect stimulator, ci are si rolul de a-ti distrage atentia de la oboseala sau stres, facandu-te sa te concentrezi mai bine asupra actului in sine.

2.000 de persoane au fost rugate sa spuna care este melodia pe care prefera sa o asculte in timp ce fac dragoste, iar cercetatorii au intocmit si un top:

1. "She’s Like The Wind" - Patrick Swayze
2. "Sexual Healing" - Marvin Gaye
3. "Boléro" - London Symphony Orchestra
4. "Take My Breath Away" - Berlin
5. "You See The Trouble With Me" - Barry White

Sursa foto: evenimentelocale.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului