Sex

#sex #viata sexuala #nastere #copii #cuplu

Cum sa-ti redobandesti viata sexuala, dupa aparitia copiilor

Redobandirea vietii sexuale dupa nasterea unui copil, poate fi o sarcina dificila pentru multi parinti, insa nu imposibila daca exista bunavointa de ambele parti.

Dupa o zi intreaga de munca la birou continuata cu o sesiune intensa de facut curatenie in casa, gatit si de ingrijire a copilului proaspetii parinti spera ca vor avea putina liniste si intimitate. Dar de cele mai multe ori un planset le taie tot cheful! Atat in primele luni de dupa nasterea copilului, cat si dupa ce creste suficient inca sa poata dormi singur in camera lui, multi parinti se confrunta cu probleme in viata sexuala pe fondul lipsei de timp si oboselii. Insa redobandirea vietii sexuale dupa nastere nu este "misiune imposibila", ba dimpotriva!

Spontaneitate si inventivitate!

Pentru a face fata tuturor solicitarilor de zi cu zi, parintii trebuie sa fie inventivi, sa gaseasca fel de fel de mijloace pentru a le face pe toate intr-o singura zi. Si in cazul vietii sexuale ar trebui sa fie spontani si inventivi. De fapt, mai cu seama in cazul vietii sexuale de dupa venirea pe lume a unui copil in familie!

Nimeni nu are pretentia ca parintii sa aiba timp pentru ei in fiecare seara a saptamanii, dar macar doua zile pe saptamana ar trebui sa se organizeze astfel incat sa poata lasa copilul cu cineva de incredere 3-4 ore pentru a se deconecta impreuna intr-un mediu linistit! Fie ca este vorba de a iesi la un film, de a lua cina la restaurant sau de a face pur si simplu o plimbare in parc cei care vor sa-si redobandeasca viata sexuala trebui sa gaseasca mijloace alternative pentru a-si petrece timpul in doi.

Odata ce copilul creste trebuie invatat ca dormitorul "lui mami si al lui tati" este doar "al lui mami si al lui tati" iar copilul trebuie sa doarma in camera lui. Evident, fara neglijarea celui mic. Ai grija sa incui usa cu cheia pentru a evita surprize.

Mai mult, a vorbi "in coduri" ajuta enorm parintii sa-si restabileasca legatura intima! "Ma duc sa spal cada", cuvinte spuse pe un ton de flirt si o privire sugestiva poate indica partenerului ca este asteptat in baie pentru a avea parte de putina intimitate. Ganditi-va la jocurile de cuvinte ca la o forma de preludiu.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Sursa foto: feralchild.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii