5 semne ca ai o relatie cu un dependent de sex

Sex

#dragoste #cuplu #sex #relatii #dependenta de sex

5 semne ca ai o relatie cu un dependent de sex

Inceputurile unei relatii sunt intotdeauna marcate de o viata intima activa. Pana sa-si faca aparitia sentimentele de lunga durata, totul poate fi descris prin dorinta si chimie. Astfel iti poti explica de ce partenerul tau este foarte dornic de intimitate, poate mai mult decat tine.



In timp ce toate aceste lucruri sunt absolut normale si frecvente in stadiile incipiente ale relatiilor, pe masura ce avansati in viata de cuplu si va implicati emotional, importanta sexului tinde sa se pondereze in mod normal. Insa cand obsesia pentru sex a partenerului tau prinde proportii, este firesc sa te intrebi daca nu cumva are o problema. 

Iata cateva semne care te vor ajuta sa iti dai seama daca esti intr-o relatie cu un dependent de sex:

Este dispus sa intarzie oriunde pentru sex. Daca sexul este prioritar pentru partenerul tau in fata serviciului, a intalnirilor cu familia, a mancatului sau a oricarei alte activitati, oricata presiune ar pune aceasta pe el, s-ar putea sa sufere de dependenta de sex.

Are probleme financiare pentru ca investeste banii in scopuri sexuale. Investeste sume absurde de bani in accesorii sexuale, pentru ca ravneste in permanenta dupa noutate si perversiuni? Este posibil ca psihicul partenerului tau sa fie dominat de obsesia pentru sex.

Ii place sa-si asume riscuri atunci cand face sex. Refuza sa se protejeze, ii place sexul in locuri publice, prefera pozitiile inconfortabile? Daca il poti descrie asa pe partenerul tau, ar trebui sa-ncepi sa-ti pui intrebari in legatura cu limitele sale in materie de sex. Este foarte probabil sa aiba nevoie mereu de stimuli noi, din ce in ce mai "controversati".

Nu a fost niciodata singur. De cand a devenit adult, a trecut de la o relatie la alta sau a avut raporturi intime cu mai multe femei in acelasi timp? Iata un alt indiciu important ca partenerul tau ar putea avea o pasiune neobisnuita pentru relatiile sexuale.

Te minte constant. De cele mai multe ori, dependentii de sex duc o viata dubla. Daca s-a intamplat in repetate randuri sa te minta sau sa te insele, nu-ti atribui exclusiv vina pentru faptul ca relatia merge prost. Este vorba doar de dorinta lui continua de a obtine mai mult in ceea ce priveste sexul.

Foto: lovingasexaddict

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare