Sex

#femei #barbati #atractie sexuala #miros #tricou #testosteron #perioada fertila

Criteriul de care tin cont femeile cand isi aleg partenerul sexual

Mirosul natural al pielii unui barbat are efect afrodiziac pentru o femeie, mai ales atunci cand aceasta se afla in perioada fertila. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea California de Sud (SUA), care au descoperit ca reprezentantele sexului frumos sunt mai atrase de barbatii cu un nivel crescut de testosteron.

Perioada fertila influenteaza preferintele femeilor

Conform specialistilor, perioada fertila influenteaza preferintele femeilor in materie de seductie. Astfel, in aceasta perioada, cele mai multe femei sunt seduse de barbatii cu trasaturi masculine, vocea joasa si maxilarul proeminent. De asemenea, mirosul natural al barbatului poate fi atragator pentru femei, in functie de nivelul de testosteron sau de cortizol al acestuia.

In cadrul studiului, barbatii participanti au primit cate un tricou alb, pe care trebuiau sa-l poarte 2 nopti la rand si nu aveau voie sa foloseasca deodorante, parfumuri, sapunuri parfumate, sa bea alcool, sa fumeze si sa manance alimente cu miros puternic, cum ar fi usturoiul, ceapa sau branza.

Barbatii cu nivel crescut de testosteron, mai atragatori

Dupa aceste doua nopti, femeile participante la studiu au mirosit tricourile si au acordat note de la 1 la 10 pentru nivelul de atractivitate al mirosurilor. Cercetatorii au colectat saliva de la barbati, pentru a masura nivelul de testosteron si cel de cortizol, hormon masculin, respectiv hormon al stresului.

Femeile care se aflau in perioada fertila a ciclului menstrual au preferat tricourile barbatilor cu un nivel ridicat de testosteron, considerand ca mirosul natural este mai atragator, mai masculin si mai sexy. In schimb, participantele la studiu nu au au fost impresionate de tricourile barbatilor care aveau un nivel ridicat de cortizol.

Daca femeile nu s-ar fi aflat in perioada fertila a ciclului menstrual, niciunul dintre mirosuri nu le-ar fi atras, sustin autorii studiului.

Androstenolul, principalul "vinovat"

Corpul unui barbat produce cantitati variate de feromoni "masculini", numiti androstenol. Acestia au capacitatea de a provoca excitatie sexuala si de a atrage sexul opus. Cu cat nivelul de testosteron al unui barbat este mai mare, cu atat creste si productia de androstenol. Asa s-ar putea explica de ce femeile sunt mai atrase de mirosul natural al barbatilor cu un nivel ridicat de hormon masculin, cred autorii studiului.

Sursa foto: news.menshealth.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare