Sex

Contraceptivul masculin reversibil, in faza experimentala

In ziua de azi, mijloacele eficiente de contraceptie sunt cele destinate femeilor, cu o singura exceptie: prezervativul. In ceea ce priveste vasectomia, pentru ca este un proces ireversibil, aceasta metoda de contraceptie nu este preferata decat de un numar extrem de redus de barbati.

 

In acest sens, cercetatorii desfasoara in continuare studii prin care spera sa gaseasca o noua metoda de contraceptie masculina, dar reversibila. Desi au fost descoperite anumite tehnici, acestea se afla in continuare supuse experimentelor. Se preconizeaza ca in aproximativ 5 ani, toate proiectele actuale vor fi puse in vanzare.

Incalzirea testiculara, o metoda invaziva

Una dintre metodele de contraceptie masculina este terapia hormonala, mai precis incalzirea testiculara. O echipa de cercetatori britanici a descoperit ca administrarea de testosteron si alti hormoni, care au rol de a incalzi testiculele, duce la imposibilitatea formarii spermei. Astfel, barbatii nu mai pot elibera spermatozoizi , atat timp cat se afla sub tratament.

O alta metoda contraceptiva consta in aplicarea gelurilor contraceptive . In aceasta privinta, un grup de cercetatori americani din cadrul Universitatii Harbour a probat efectul unor geluri pe baza de progesteron si testosteron. In urma acestui experiment, s-a observat ca barbatii care folosesc aceste geluri combinate nu mai pot procrea.

In ceea ce priveste vasectomia, cercetatorii din cadrul Universitatii din Minnesota au dezvoltat o alternativa reversibila. Interventia consta in folosirea unui tub de silicon care sa blocheze eliberarea spermei. De asemenea, o alta metoda contraceptiva masculina, care va fi lansata in urmatorii ani, are la baza vitamina A.

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Columbia au dezvoltat un medicament care are proprietatea de a scadea gradul de fertilitate. Se pare ca, medicamentul a fost 100% eficient in cazul animalelor, insa efectul in cazul oamenilor este inca necunoscut.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare