Sex

#fobie #sex #relatii #cuplu #iubire #sexual #bizar #frica

Cele mai bizare fobii in sex

Sa te simti pur si simplu oripiliat de gandul de a te dezbraca sau sa ai momente de anxietate atunci cand privesti o femeie virgina... se intampla. Fobiile sexuale exista, sunt reale si din ce in ce mai des intalnite in ultimul timp. Care sunt ele si cat de bizare pot ajunge, afla in cele ce urmeaza.

 

Teama de a pierde erectia (Medomalacufobia)

 

Medomalacufobia sau teama de a pierde erectia este o fobie destul de dificil de depistat in conditiile in care barbati sunt in mod normal stresati de aceeasta idee. Insa ea devine o problema atunci cand interactiunile barbatului cu sexul opus sufera schimbari majore.

 

Teama de a vedea erectia (Ithyphallofobia)

 

Mult mai grava decat frica de a pierde erectia este aceea de o vedea. Se pare ca sunt barbati cat si femei care nu suporta nici macar sa se gandeasca la acest lucru, daramite sa o vizualizeze. Este lesne de inteles ca aceasta fobie poate afecta serios viata celui care o are.

 

Teama de nuditate (Gymnofobia)

 

Aceasta fobie nu trebuie confundata cu timiditatea excesiva. Gymnofobia este evidenta doar atunci cand un barbat sau o femeie simte o frica irationala de a fi vazut fara haine sau chiar de a vedea pe altcineva gol. Insa, atata vreme cat poti face sex pe intuneric, totul este OK.

 

Teama de a ramane singur (Anuptafobia)

 

Aceasta fobie tinde sa fie din ce in ce mai des intalnita in ultimul timp. Din ce in ce mai multe persoane, in mod special femeile, sunt infricosate de ideea de a fi single. Teama de siguratate iti poate afecta serios viata si asta pentru ca tinzi sa te implici intr-o serie de relatii dintre cele mai dubioase doar pentru ca nu suporti ideea de a ramane singura.

 

Teama de sexul opus (Heterofobia)

 

Desi pare greu de crezut, aceasta fobie exista si poate duce la o serie de probleme in adolescenta. Este insa destul de dificil de depistat si asta pentru ca, din orgoliu, multi ascund faptul ca s-ar simti intimidati de sexul opus.

 

Teama de sex in general (Erotofobia)

 

Fie ca este vorba de actual sexual in sine, de intrebari sau cunostiinte legate de acest subiect , erotofobia exista si se pare ca  este una dintre cele mai des intalnite fobii pe teme sexuale. Aceasta afectiune iti poate da cu totul viata peste cap si este necesara consilierea unui psiholog pentru a putea fi depasita.

 

Teama de organele genitale feminine (Eurotofobia)

 

Aceasta fobie se manifesta diferit de la caz la caz. Unele femei nu suporta ideea de a fi atinse in aceea zona, in timp ce altele simt pur si simplu repulsie cand se vorbeste de aceasta parte a corpului. Eurotofobia poate fi depasita cu ajutorul unui terapeut.

 

Teama de virgine (Parthenofobia)

 

Sunt barbati care sunt pur si simplu terorizati de fetele virgine sau femeile tinere si sub nicio forma nu vor sa intretina raporturi sexuale cu acestea. Multi insa nu recunosc si incearca pe tot posibilul  sa-si  ascunda aceste porniri, pentru a nu fi judecati de ceilalti.

 

Teama de a fi insarcinata (Tocofobia)

 

Multe femei sunt terorizate de ideea de a ramane insarcinata si de a da nastere. Avand in vedere insa ca se stie ce presupune acest proces, nu este de mirare. Cu ajutorul unui psiholog insa, frica poate fi depasita cu usurinta.

 

Teama de vise erotice (Oneirogmofobia)

 

In timp ce pentru majoritatea oamenilor, visele erotice reprezinta o sursa de placere si euforie, pentru unii, aceastea pot fi cosmaruri in toata regula. Problema cu aceasta fobie este ca nu prea o poti controla. Pana la urma nu-ti poti impune ce sa visezi, nu?

 

Teama de contact sexual (Coitofobia)

 

Ca si Erotofobia si Coitofobia este una dintre cele mai intalnite frici in plan sexual. Aceasta temere iti poate afecta destul de grav viata de cuplu si este necesara interventia unui psiholog pentru a scapa de ea.

Multe dintre aceste fobii apar pe fondul unor situatii tensionate cum ar fi o relatie nereusita, experiente traumatizante din copilarie sau molestarea. Din fericire insa exista terapeuti gata oricand sa sara in ajutorul celor afectati de aceste temeri.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Sursa foto : www.health.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare