Sex

Cat de mult conteaza aspectul fizic?

Traim intr-o societate in care se pune accent din ce in ce mai mult pe aspectul fizic. Exemplele sunt foarte multe, iar domeniile cele mai elocvente sunt cinema, televiziune, muzica, modeling in care se dovedeste clar ca o persoana (indiferent de sex) care are un corp atragator este acceptata mult mai usor. Pana si anunturile de angajare suna parca dupa acelasi tipar bine cunoscut: angajez doamna serioasa... ingrijita, placut. In acest sens un nou studiu efectuat de o echipa de cercetatori din SUA sustine ideea conform careia oamenii frumosi isi aleg parteneri frumosi, iar cei care nu au trasaturi frumoase isi aleg parteneri asemenea lor. Cercetarile au scos la iveala faptul ca oamenii care nu au un corp si o fata de invidiat pun accent pe alte considerente cum ar fi inteligenta sau simtul umorului. Cercetatorii au reusit sa defineasca si ce inseamna frumusetea. In general, un om frumos trebuie sa aiba ochi mari, fata cu trasaturi de bebelus, simetrie a corpului si o pondere a taliei specifica. Studiul a fost facut pe o perioada de 10 zile, cand s-a incercat sa se afle ce inseamna frumusetea. Voluntarii trebuiau sa dea o nota de la unu la zece unor persoane care treceau prin fata lor si sa aleaga cu cine vor sa iasa in oras. In general, subiectii au ales sa iasa in oras cu persoane cu care semanau. Au existat totusi si exceptii unii dintre barbati au dorit sa iasa in oras cu femei mult mai atragatoare decat ei. De asemenea, s-a observat ca aceia care au dat note mici aveau o viata sentimentala nefericita si erau dispusi sa iasa la o intalnire cu oricine. Studiile facute in ultimii ani au relevat faptul ca oamenii care arata bine au sanse sa se bucure si de castiguri mult mai mari fata de persoanele care nu sunt tocmai aratoase, dar specialistii mai adauga faptul ca frumusetea nu garanteaza neaparat reusita. In aceasta privinta, un studiu facut de London Guildhall University a scos la iveala faptul ca barbatii neatractivi castiga cu 15% mai putin decat cei frumosi in timp ce femeile mai putin frumoase au parte de venituri cu 10% mai mici fata de cele atragatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului