Sex

#viata sexuala #relatie sexuala #sex #casnicie

Casnicia fara sex: 4 idei pentru resuscitarea vietii sexuale dupa casatorie

Casnicia fara sex este o realitate cu care se confrunta multe cupluri care, din diverse motive, lasa viata lor sexuala pe ultimul plan. Indiferent de cat sunt de ocupati cu munca si sarcinile casnice, partenerii trebuie sa tina cont de efectul negativ pe care il are absenta sexului asupra casniciei lor.

Iata 4 idei pentru resuscitarea vietii sexuale dupa casatorie:


1 Mentinerea legaturii cu persoana iubita

Pentru ca sexul sa fie dorit de ambii parteneri, intre acestia trebuie sa existe o legatura permanenta.

Legatura ideala intre doi parteneri este una atat de natura emotionala, cat si fizica. Un sot mai atent cu nevoile emotionale ale sotiei lui are mai mari sanse sa o faca pe aceasta dornica de sex. In acelasi timp, o sotie mai deschisa spre exploatarea sexualitatii cuplului are mai mari sanse sa indeplineasca nevoile sotului sau.

Pe langa comunicare cu partenerul de viata si atentia fata de nevoile acestuia, o modalitate de mentinere a legaturii la nivel emotional si fizic este dormitul fara haine. Contactul direct al pielii elibereaza endorfine care au un efect benefic asupra sanatatii fizice si mentale a celor doi soti.


2 Rezolvarea problemelor medicale

Uneori, problemele hormonale pot avea un impact negativ asupra vietii sexuale a cuplurilor casatorite. In astfel de cazuri, partenerii trebuie sa viziteze un medic pentru a afla cauzele absentei libidoului si pentru a primi un tratament adecvat.


3 Flirtul intre doi oameni casatoriti

Intr-o casatorie de lunga durata, partenerii trebuie sa incerce sa retraiasca emotia de la inceput, cand isi trimiteau mesaje sexy sau isi sopteau la ureche lucruri care ii stimula sexual. Un flirt la telefon sau un email provocator constituie o surpriza placuta, care poate sa resusciteze viata sexuala dintr-o casnicie.


4 Simtul umorului in casnicie

Intr-o casnicie, lipsa vietii sexuale este un factor de stres, alaturi de alti factori precum problemele financiare sau grijile zilnice. In timp, aceste lucruri ii fac pe sot si sotie sa petreaca mai putin timp impreuna.

Simtul umorului poate ajuta doi oameni casatoriti sa-si doreasca din nou sa fie in preajma persoanei iubite. Placerea de a petrece timp cu partenerul de viata si capacitatea de a se distra impreuna sunt un pas important in cresterea libodoului si resuscitarea vietii sexuale.

Sursa foto: womenzmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare