Sex

#stres #impotenta #barbati #erectie #viata sexuala #sex #efectele stresului

Barbatii sanatosi sunt activi sexual pentru mai mult timp

Potrivit unui studiu recent, barbatii sanatosi, indiferent de varsta, au o viata sexuala mult mai activa si implinita, comparativ cu femeile sanatoase. Iar o viata sexuala sanatoasa se traduce automat printr-o speranta de viata mai mare.

Descoperirile au implicatii majore asupra atitudinii generale a pacientilor si modul in care acestia raspund la sfaturile medicilor. Daca, de exemplu, medicul recomanda unui barbat diagnosticat recent cu diabet sau hipertensiune sa mai slabeasca cateva kilograme, poate fi un indemn puternic, in special daca i se mai spune si ca viata sexuala i se va imbunatati.

In general, femeile traiesc mai mult decat barbatii, insa, in lipsa unui partener, acestea nu se mai gandesc la sex. In plus, barbatii sunt mult deschisi la utilizarea de medicamente care sa le imbunatateasca viata sexuala.


Impactul unei vieti sexuale implinite asupra sanatatii

O viata sexuala sanatoasa este un factor important in reducerea stresului, imbunatatirea increderii in sine si intarirea legaturii de afectiune si intimitate intre doi parteneri.

Un studiu mai vechi, publicat in anul 1997, a monitorizat calitatea generala a vietii prin frecventa actelor sexuale si rata de mortalitate in randul a peste 1.000 de persoane aflate la varsta mijlocie, pe parcursul a 10 ani. Un fapt interesant descoperit a fost acela ca barbatii care au declarat ca au o viata sexuala activa aveau si o rata a mortalitatii mai mica.

Alte studii au corelat frecventa sexuala cu imbunatatirea mirosului, reducerea riscului de afectiuni cardiace, scaderea in greutate, reducerea depresiei si ameliorarea durerilor. In plus, persoanele cu o viata sexuala activa se confruntau cu mai putine gripe si raceli.

Activitatea sexuala, calitatea vietii sexuale si interesul pentru sex sunt mult mai ridicate in randul barbatilor decat al femeilor, iar aceasta diferenta este accentuata odata cu inaintarea in varsta. In plus, barbatii sanatosi sunt mult mai interesati de sex, indiferent de varsta, decat femeile.

Concret, studiile arata ca barbatii cu o sanatate excelenta pana la varsta de 55 de ani castiga in medie 5 - 7 ani de viata activa din punct de vedere sexual, in comparatie cu cei cu o sanatate precara.


Cum sa-ti imbunatatesti viata sexuala

Pentru a-si imbunatati viata sexuala, foarte multi barbati apeleaza la diverse tratamente, care pot avea insa efecte secundare dramatice. Reprezentantii sexului tare trebuie insa sa apeleze la metode mult mai sanatoase si naturale de a avea o viata intima implinita.

Dieta joaca un rol important, astfel ca alimentatia echilibrata, bazata pe consumul de fructe, legume, proteine pure si carbohidrati complecsi. De asemenea, miscarea este esentiala pentru un organism sanatos. De asemenea, barbatii trebuie sa se odihneasca suficient, sa evite medicamentele care pot cauza impotenta si sa limiteze consumul de alcool si tutun. Aceste masuri sunt benefice si pentru inima si pentru mentinerea sanatoasa a vaselor de sange.

In plus, eliminarea catorva kilograme in plus este benefica pentru sanatatea generala a organismului si previne impotenta.

Sursa foto: Lifestyle.yahoo.co.nz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului