Sex

#telefon mobil #aspect fizic #infertilitate #infertilitate barbati #marime degete

Aspectul fizic si degetele, indicatori noi ai fertilitatii barbatilor. Descopera si alti factori bizari ai infertilitatii masculine!

Fertilitatea barbatilor pare sa fie atacata din toate partile in epoca moderna, dupa ce mai multe studii recente au descoperit ca, in afara de stres, vicii sau alimentatie defectuoasa, exista cativa factori cu adevarat bizari care par sa influenteze capacitatea acestora de a concepe copii. Aspectul fizic si degetele de la maini sunt cei mai noi doi indicatori ai fertilitatii masculine descoperiti recent de cercetatori!

Aspectul fizic

Unul dintre cei mai bizari factori care afecteaza fertilitatea barbatilor este aspectul fizic. Potrivit unui studiu recent publicat in Journal of Evolutionary Biology, cu cat un barbat este mai frumos sau sarmant, cu atat risca sa fie infertil. Vinovat pentru calitatea scazuta a spermei care duce la infertilitate in cazul barbatilor charismatici ar fi nivelul crescut de testosteroni de care se "bucura" acestia. Cu toate acestea, specialistii nu au gasit inca o explicatie concreta care sa elucideze misterul potrivit caruia barbatii frumosi risca sa nu poata concepe copii.

Degetele de la maini

Unul dintre cei mai ciudati indicatori ai fertilitatii masculine pare sa se regaseasca la nivelul mainilor. Potrivit unui studiu recent, intreprins de oamenii de stiinta coreeni de la doua spitale din Incheon si Seoul, barbatii care au lungimea degetului inelar de la mana dreapta mai mare decat cea a aratatorului au testicule mai mari si o calitate a spermei mai buna. Explicatia consta in faptul ca aceleasi gene sunt responsabile atat cu dezvoltarea aparatului genital, cat si cu cea a degetelor in stadiu embrionar.

Telefonul mobil

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au descoperit, in urma unui studiu derulat recent ca barbatii care poarta frecvent telefonul mobil in buzunare, in apropierea testiculelor, au o calitate mai scazuta a spermei si risca sa sufere de infertilitate. Se pare ca radiatiile electromagnetice emise de telefoane sunt responsabile pentru reducerea numarului de spermatozoizi din lichidul seminal si imposibilitatea barbatilor de a concepe copii.

Lubrifiantii

Lubrifiantii folositi in timpul contactelor sexuale pot deveni o cauza atat a infertilitatii barbatilor, cat si a femeilor. Se pare ca gelul care lubrifiaza vaginul impiedica spermatozoizii sa ajunga la ovul sa il fertilizeze, scazand sansele unui cuplu de a concepe un copil.

Sursa foto: telegraf.rs

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare