Sex

#stres #parinti #conflicte #complexe #sex #cauze libido scazut

Apetit sexual scazut: 6 factori care iti saboteaza viata sexuala

Stilul de viata epuizant, expunerea la radiatiile noilor tehnologii sau conflictele nerezolvate in cuplu sunt doar cateva dintre cauzele unui apetit sexual scazut. Apropierea intima dintre doi parteneri indragostiti poate sa dispara de-a lungul timpului, pe fondul unor factori care, la prima vedere, nu au in mod evident legatura cu viata sexuala.

Daca tu sau partenerul tau prezentati un interes tot mai scazut pentru sex, afla ca la baza acestei probleme pot sta numerosi factori fiziologici si psihologici. Iata ce ar putea sa iti saboteze viata sexuala si cum poti pune punct acestei influente negative!

1 Odihna insuficienta

Orice impediment al somnului de calitate devine un dusman de temut pentru apetitul sexual. Fie ca vorbim despre ore insuficiente de somn, fie de insomnie sau apnee in somn (tulburari respiratorii), odihna insuficienta conduce la un libidou scazut. Fa-ti ordine in orarul de somn si apeleaza la sfatul unui medic, daca nu dormi bine din pricina unei afectiuni.

2 Anumite medicamente

Printre efectele secundare ale anumitor medicamente se poate numara pierderea apetitului sexual. In aceasta lista intra pilulele antidepresive, medicamentele pentru hipertensiune, contraceptivele orale, chimioterapia, tratamentul contra virsului HIV, pilulele diverse pe baza de hormoni sau analgezicele. Consulta-ti medicul si afla daca poti schimba doza sau medicamentul in cauza.

3 Stresul

Absolut toate sursele de stres din viata ta pot avea efecte asupra libidoului. Dedica mai mult timp destinderii si relaxarii si invata tehnici omologate de management al stresului, recomandate de un specialist.

4 Conflictele nerezolvate

Tensiunile din cuplu se reflecta aproape intotdeauna in distantarea intima. Pentru femei, in mod special, apropierea emotionala este cruciala pentru aprinderea dorintei sexuale. Rezolva conflictele cu partenerul tau, imbunatateste comunicarea cu acesta si vei vedea cum partidele de dragoste iti vor parea din nou foarte atragatoare.

5 Meseria de parinte

Desi meseria de parinte nu "ataca" in sine pofta de amor, oboseala si timpul restrans pentru intimitate influenteaza negativ libidoul. Angajarea unei bone din cand in cand sau folosirea orelor de somn ale copiilor pentru cateva clipe de romantism pot face minuni in cuplul vostru.

6 Complexele fizice

Teama de nuditate stirbeste din farmecul intimitatii in doi. Un program zilnic de fitness nu doar ca te scapa de complexele fizice, ci iti creste si apetitul sexual, spun specialistii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare