Sex

#contraceptie #contraceptie de urgenta #metode contraceptie #contraceptie femei #metoda de contraceptie

Afla ce metoda contraceptiva ti se potriveste

Alegerea metodei contraceptive, nu este atat de usoara pe cat ai crede. In alegerea metodei contraceptive trebuie sa tii cont atat de stilul de viata pe care il duci cat si de istoricul medical al tau si al partenerului. Exista multe metode la care poti apela, insa pentru a face alegerea corecta este indicat sa consulti medicul ginecolog.

Cand este recomandat prezervativul

Persoanele care nu se afla intr-o relatie stabila si sunt predispuse si la relatii pasagere, pot opta cu incredere pentru prezervativ. Este singura metoda contraceptiva care ofera protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, precum sifilisul, gonoreea, infectia cu Candida albicans, dar si infectia cu virusul HIV sau virusul hepatic C. De asemenea, ofera si protectie impotriva sarcinilor nedorite, in proportie de 99%.

Cand sunt indicate contraceptivele orale

Contraceptivele orale sunt mai potrivite pentru femeile care au o relatie stabila si care nu au probleme de sanatate. Ofera protectie impotriva sarcinilor nedorite, insa nu ii protejeaza pe cei doi parteneri de bolile cu transmitere sexuala. Este foarte important ca pastilele contraceptive sa fie prescrise de medicul ginecolog, in urma unor analize de sange.

Plasturele contraceptiv, ca sa uiti de grija pastilei

Este potrivit pentru femeile care nu vor sa aiba grija, ca in fiecare zi, la aceeasi ora, sa ia pilula contraceptiva. Plasturele se aplica o data pe saptamana, pe pielea uscata, fie pe brat, fie pe spate sau pe burta. Inainte de a apela la aceasta metoda, femeile trebuie sa consulte medicul ginecolog.

Implantul contraceptiv, protectie indelungata

Este o metoda contraceptiva de lunga durata, care consta in montarea unui tub fin, sub pielea de pe brat, care elibereaza progesteron. Dispozitivul poate ramane montat subcutanat pentru o perioada de maxim trei ani, timp in care ofera protectie continua. Metoda e insa contraindicata femeilor care au tromboza si boli ale ficatului.

Pilula de a doua zi, contraceptie de urgenta

In cazul unui contact sexual neprotejat, femeia poate apela la pilula de a doua zi. Fiindca are o concentratie crescuta de hormoni, medicii ginecologi nu recomanda sa fie utilizata de mai mult de doua ori pe an.

Contraceptia in Romania

Cele mai cunoscute metode contraceptive in tara noastra sunt prezervativul, pastilele contraceptive, coitus interruptus, steriletul, metoda calendarului si pilula de a doua zi.

Surs afoto: idiva.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii