Sex

#mituri #superstitii #adevar #superstitii sex

Adevarul despre 4 superstitii legate de sex

Daca ar fi sa credem in fiecare dintre numeroasele superstitii legate de sex, cu siguranta am fi in permanenta nemultumiti de viata sexuala proprie. Imaginatia oamenilor a dat nastere multor mituri legate de sex si de toate implicatiile lui, intr-o atat de mare masura, incat adevarul despre ele ramane pentru multi o mare necunoscuta.

Ce spun expertii despre afrodiziace, orgasme multiple si cauzele disfunctiilor erectile, afli din deconspirarea urmatoarelor  superstitii legate de sex!


1. Afrodiziacele sunt cheia unei vieti sexuale reusite

Ierburi, condimente, fructe, legume si dulciuri, folosite de oameni inca din Antichitate pentru stimularea libidoului, poarta un nume comun: afrodiziace. Ele sunt considerate a fi stimulente sexuale, intrucat fie contin nutrienti si minerale care influenteaza intr-o oarecare masura apetitul sexual, fie transmit prin forma, textura si gust mesaje sexuale subliminale, care incita imaginatia.

Dar oare afrodiziacele chiar functioneaza? Food and Drug Administration din SUA, autoritatea care reglementeaza piata de consum in domeniul alimentelor si al medicamentelor, sustine ca nu exista nicio dovada pertinenta care sa demonstreze ca unele alimente chiar au efect asupra poftei de sex. Ar putea fi vorba doar de autosugestie in cazul afrodiziacilor, cred unii experti.


2. Orgasmele multiple exista si multi oameni le experimenteaza

Cercetatorii din domeniul sexologiei au ajuns la o concluzie dezamagitoare in privinta posibilitatii obtinerii de orgasme multiple: senzatiile intense de placere percepute ca mai multe orgasme la rand se pare ca nu sunt decat "ecouri" senzoriale intarziate ale orgasmului puternic initial.


3. Lenjeria intima stramta provoaca disfunctii erectile

Barbatii sunt deseori avertizati sa nu poarte lenjerie intima prea stramta, intrucat pot ajunge sa sufere disfunctii erectile in timp. Medicii nu confirma acest mit, insa nici nu recomanda purtarea lenjeriei extrem de mulate, deoarece aceasta poate conduce la supraincalzirea testiculelor, un factor ce contribuie la declansarea infertilitatii masculine.


4. Orgasmul poate fi indus prin puterea gandului

Exista in lume excentrici (inclusiv Lady Gaga) care sustin ca ei pot ajunge la orgasm folosindu-se doar de puterea gandului. Cercetatorii contrazic momentan ipoteza, cata vreme experimentele derulate in acest sens au aratat ca este necesara cel putin o forma de stimulare fizica pentru atingerea climaxului sexual, in adevaratul sens al cuvantului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului