Sex

#libidou scazut # oboseala de sarbatori #apetit sexual #stimulare libidou

5 cauze medicale ale unui libidou scazut

Nu exista nicio formula magica pentru a stimula pofta de sex, dar partea buna este ca poti descoperi care sunt acele cauze care conduc la un libidou scazut. Iar dupa indentificarea cauzelor libidoului scazut, nu iti ramane decat sa aplici tratamentul corect si sa te bucuri de viata sexuala implinita si fericita alaturi de persoana iubita.

Iata 5 dintre cele mai frecvente cauze ale libidoului scazut.
 

Tratamentele medicamentoase


Medicamentele pentru tratarea depresiei, cele impotriva alergiilor sau antihipertensivele sunt doar cateva dintre medicamentele care au puterea de a modifica libidoul sexual. mai exact, acestea inhiba regiunile din creier care controleaza apetitul sexual. Din pacate, si unele anticonceptionale au acest efect in cazul femeilor,iar efectul poate persista chiar si in primele 3 luni de la incetarea tratamentului (in functie de concentratia de hormoni).
 

Bolile netratate


Anemia, dereglarile hormonale, diabetul sau bolile de inima se fac vinovate, uneori, de diminuarea apetitului sexual. In acet caz , solutia este una foarte simplu: tratarea bolii respective sau mentinerea acesteia sub control (in cazul bolilor de inima si a diabetului.
 

Infectiile vaginale


Bolile si infectiile ginecologice care dau simptome neplacute in timpul contactului sexual (durere, usturime) se numara printre cele mai frecvente cauze ale libidoului scazut in cazul femeilor. In acest caz este absolut necesar sa ajungi cat mai repede la medicul ginecolog pentru un control amanuntit si pentru o serie de analize.
 

Stresul


Stresul provocat de munca, de problemele de familie, de trafic etc. se face vinovat de lipsa chefului de sex. Incearca sa te relaxezi in totalitate atunci cand intri in casa si sa lasi in urma toate grijile si problemele. Doar asa vei avea o relatie implinita si o relatie fericita.
 

Oboseala


Este absolut evident ca in momentul in care ajungi acasa lipsit de putere, ultima ta dorinta este sa faci sex cu partenerul de viata. Trateaza aceasta problema acordand timpul necesar somnului. Si nu uita ca lipsa de odihna nu afecteaza doar libidoul, ci si starea de sanatate in general.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului