Sex

#parteneri #mituri #sex #afectiune #frecventa #senzatii #intensitate

4 mituri despre sexul sanatos

Cu siguranta ai auzit diverse povesti despre ce inseamna sa ai o activitate sexuala sanatoasa, care te-au facut sa te intrebi de multe ori daca nu cumva ai o problema in acest sens. Deseori, lucrurile pe care le auzi nu sunt intotdeauna adevarate, ci speculatii sau experiente neplacute ale unor persoane.

Asadar, nu trebuie sa-ti faci griji imediat ce auzi mituri despre sex, ci sa incepi sa te documentezi inainte de a lua masuri. Iata cateva dintre cele mai frecvente zvonuri in legatura cu viata sexuala sanatoasa:

1 Ambii parteneri trebuie sa aiba mereu starea necesara

Este normal ca unul dintre parteneri sa nu aiba intotdeauna dispozitia necesara de a face sex in 15% din timp. O multime de factori pot contribui la indispozitie: stresul, oboseala etc.

Nu trebuie sa-ti faci griji in acest sens, fiecare are organismul lui, nu trebui sa faci sex in fiecare zi pentru a avea o viata sexuala sanatoasa sau sa astepti alinierea planetelor ca starea de spirit sa i se schimbe. Pur si simplu, ofera-i in aceste momente partenerului tau afectiune si asteapta pana data viitoare. Daca insa lucrurile nu se schimba, incearca sa creezi o atmosfera incitanta (uitati-va la filme erotice impreuna, de pilda).

2 Sexul spontan este sanatos

Nu este nevoie neaparat de excese de adrenalina pentru a ajunge la orgasm, la un moment dat aceasta dorinta se va stinge. Programarea partidelor de sex ar putea fi benefica si v-ar putea imbunatati viata sexuala.

Asteptarea va va incita, iar faptul ca vei vedea pe calendar ca ziua cea mare se apropie te va face nerabdator. De asemenea, ca lucrurile sa devina mai incitante, va puteti aloca cateva ore de intimitate pe saptamana, insa fara mangaieri sau sex. Cu siguranta dorinta va creste.

3 Trebuie sa faci sex de trei ori pe saptamana

Sexul "hraneste" relatia, o intretine insa nu trebuie sa te lasi prins in numaratoarea partidelor de sex. Cuplurile fericite si cu o viata sexuala sanatoasa nu fac sex in fiecare zi si nu au un numar prestabilit de partide de sex. Important este ca amandoi sa fiti multumiti de frecventa.

4 Sexul de calitate este lent si dureaza mult

Putine persoane isi mai permit luxul de a face sex pe indelete, mai ales in viteza cu care traim. Sexul de calitate poate dura 5 minute sau 30, importante sunt senzatiile, nu secundele care se scurg. Asteptarea momentului ideal poate duce abstinenta, asa ca alegeti si alte locuri, nu doar dormitorul. Cabina de dus sau canapeaua din living v-ar putea condimenta viata sexuala!

Sursa foto: sfatulparintilor.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare