Sex

#promovare #dieta #sedentarism #pornografie #libido

4 lucruri banale si neasteptate care scad libidoul

Te-ai intrebat de ce in ultima perioada nu prea mai ai chef de sex, desi ai langa tine o persoana atragatoare si inteligenta, alaturi de care te simti in al noualea cer? Motivele pentru care libidoul tau este la pamant decurg din stilul tau de viata, iar multe dintre ele sunt de-a dreptul neasteptate. Desi aparent nu exista o legatura intre aceste motive si pofta de sex, indirect ele pot influenta dorinta sau, dimpotriva, refuzul tau de a avea relatii intime cu persoana iubita.

1 Promovarea la locul de munca

Toata lumea viseaza la o promovare la locul de munca si la un salariu mai mare, dar cand aceste dorinte se implinesc in sfarsit, pofta de sex scade vertiginos. De vina este stresul si nivelul ridicat de cortizol. O promovare inseamna responsabilitati suplimentare si un plus de stres, care la randul sau obliga organismul sa produca un hormon ce suprima testosteronul si estrogenul.

2 Dieta pe care o tii

Urmarea unei diete cu scopul de a slabi poate avea o influenta negativa asupra libidoului unei femei. Specialistii de la Universitatea Chicago sustin ca aroma de vanilie a gogosilor sau cea de unt a popcornului pot duce la o crestere a poftei de sex, tocmai de aceea spun ca, din cand in cand, femeile ar trebui sa se rasfete cu astfel de alimente.

3 Filmele pentru adulti

Oricat de ciudat ar suna, filmele pentru adulti iti pot taia pofta de sex, insa ce-i drept doar in anumite situatii. Daca vizionezi un film pentru adulti din cand in cand, poti avea un libido senzational, insa, daca abuzezi de aceste materiale incitante, neurotransmitatorul din creier care controleaza placerea sexuala va fi stimulat excesiv si, in timp, va deveni "imun" la imaginile sexy, ceea ce inseamna ca pofta de sex adevarat va scadea considerabil.

4 Sedentarismul

Sedentarismul este unul dintre cei mai mari dusmani ai poftei de sex. Prin urmare, data viitoare cand nu intelegi de ce nimic nu te atrage in dormitor, gandeste-te ca poate ar fi cazul sa mergi la sala, sa iesi la alergat in parc sau pur si simplu sa mergi o statie de autobuz pe jos. Specialistii sustin ca barbatii si femeile care fac sport de trei ori pe saptamana au o pofta de sex mai mare, o rezistenta mai mare in pat, obosesc mai greu si au o flexibilitate mai mare.

Sursa foto: wellsphere.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare