Sex

#despartire #masaj #minciuni #sex #relatie #pozitii #santaj

3 tipuri de sex care pot destrama un cuplu

Departe de a fi vorba despre pozitii si performante sexuale, tipurile de sex care pot destrama un cuplu vizeaza, in mare parte, latura psihologica a unei partide de dragoste. Daca intimitatea devine un mijloc de santaj sau daca sexul este tratat de unul dintre componentii cuplului ca pe o "obligatie de serviciu", probabilitatea ajungerii la o despartire creste si ea exponential. Iata ce tipuri de sex pot destrama o relatie serioasa, chiar si dupa ani buni de convietuire.

1 Sexul-santaj

Nu putine sunt femeile care folosesc sexul atat pentru propria placere, cat si pentru a obtine favoruri suplimentare de pe urma lui. Amenintarile de tipul "nu mai facem dragoste o saptamana daca nu faci x lucru" sau "cumpara-mi rochia y si promit sa te satisfac in asternut" nu participa deloc la bazele unei relatii sanatoase.

Pus in aceasta situatie stanjenitoare, partenerul santajat se simte tot mai putin dorit, folosit si deloc iubit, pana in punctul in care incepe sa nu isi mai doreasca relatia bazata pe "negotul" de favoruri.

2 Sexul "basma curata"

Ti se intampla sa ajungi in situatia de a fi criticat sau prins cu o minciuna, iar ca sa scapi "basma curata" din confruntare, scoti la bataie armele tale de seductie? Ii cumperi un cadou si ii faci un masaj erotic pentru a-i castiga iertarea pentru o fapta grava comisa de tine? Sa nu crezi ca jumatatea ta nu intelege ce joc pui in practica!

In timp, aceasta diversiune te va face sa pierzi mult credit in fata partenerului tau, care nu va mai putea sa iti acorde increderea sa deplina.

3 Sexul "doar eu contez"

In fine, un al treilea tip de sex capabil sa conduca doi indragostiti la despartire este sexul "doar eu contez", care se poate sa fi existat de la inceput ori a aparut peste ani si ani. Egoismul nu face casa buna cu satisfactia sexuala in cuplu. Fie ca este vorba despre tine, fie de partenerul tau, pretentiile de a face dragoste doar intr-un anumit fel si lipsa totala de preocupare fata de nevoile celuilalt sapa gropi adanci in temelia relatiei.

De cate ori nu ai auzit o femeie sau un barbat spunand ca este total neglijat dupa "n" ani de casatorie, sexual si emotional, deci nu isi poate dori decat despartirea/divortul?

Pe de alta parte, sexul facut cu toata implicarea, cu altruism si daruire, este un real catalizator pentru orice relatie de cuplu!

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare