Sex

#sex #viata sexuala #tema #relatii #cuplu #implinire #sexy

10 teme pentru o viata sexuala implinita

De multe ori, implinirea in plan sexual este un test pe care tu trebuie sa-l treci. E ca la scoala: ti se predau lectii, inveti si apoi sustii examenul. Pentru a fi insa o eleva premianta trebuie sa ai toate temele facute, nu-i asa?

La initiativa lui Oprah, doctorul Laura Berman a propus o serie de exercitii practice menite sa-ti imbunatateasca viata sexuala. Urmeaza cursul „10 teme pentru o viata sexuala implinita”, fa-ti lectiile constiincios si garanteaza-ti astfel momente incendiare in dormitor.


1 Lista iubirii


De multe ori, gelozia si neincrederea in tine si in partenerul tau pot zdruncina o relatie si crea astfel o multime de probleme in dormitor. Ce trebuie sa faci pentru a evita lucrul aceasta?

Scrie pe o foaie de hartie cinci lucruri pe care le adori la partenerul tau si pune-l si pe el sa faca acelasi lucru. Dupa ce ati terminat, asezati-va pe canapea si cititi cu glas tare ce ati spus unul despre celalalt. Vei vedea ca gelozia si neincredere vor disparea ca prin minune.

Apoi, duceti-va in dormitor si procedati la fel numai ca la un alt nivel... mai fierbinte. Imaginati-va o cutie in care sa va puneti fanteziile sexuale. Incepti sa vorbiti despre ce va place, visurile si dorintele voastre. Cele mai interesante fantezii sexuale vor fi trecute pe o foaie de hartie si puse intr-o cutie de pantofi pe care sa o aveti tot timpul in dormitor. Atunci cand simtiti ca viata voastra sexuala are nevoie de o revigorare , trageti la sorti o fantezie din cutia magica si puneti-o in aplicare.


2 Clipe in doi


Probabil, de multe ori ti s-a intamplat ca, prinsa de problemele cotidiene, sa traiesti cu senzatia ca nu te-ai mai intalnit cu sotul tau de foarte mult timp, desi locuiti impreuna. Abia mai aveti timp sa va vorbiti, daramite sa faceti sex. Lucrul acesta nu suna insa prea promitator pentru relatia voastra. Este nevoie sa acorzi atentie si vietii tale personale si sa dedici timp „clipelor in doi”. Propune-ti ca intr-o saptamana sa faci cel putin aceste trei lucruri alaturi de iubitul tau:

• O iesire in oras in doi. Fie ca-i rogi pe bunici sa aiba grija de cei mici sau vorbesti cu prietenii tai sa faca pe bonele, programeaza o seara in oras doar cu sotul tau.
• O noapte de sex. Cel putin o data pe saptamana, stabileste o noapte fierbinte alaturi de iubitul tau. Alegi tu ziua, nu trebuie sa fie una fixa, pana la urma sexul nu trebuie fixat precum un ceas elvetian.
• Program de rasfat si tandrete. Dedica10-15 minute pe zi momentelor de rasfat, sarutat si relaxat alaturi de iubit...oriunde in alta parte decat in fata televizorului. 


3 Terapie sexuala


Cateodata se intampla ca, orice ai face si oricat te-ai stradui, viata ta sexuala sa fie tot dezirabila. Nu trebuie insa sa te lasi pagubasa si sa te resemnezi.

Propune-ti ca in aceasta saptamana, sa cauti un specialist in terapia de cuplu. Nu trebuie sa te sfiesti si nici sa crezi ca apeleaza la astfel de servicii doar cei cu probleme foarte mari. Nu vrei sa stii cat de bine face tonsului afectiv si psihicului o discutie cu cineva avizat, gata sa-ti rezolve problema.


4 Flirt


Flirtul presupune ceva amuzant si sexy, chiar daca esti singura sau esti cuplata. Ca atare, saptamana asta trebuie neaparat sa flirtezi. Daca pari genul neabordabil, incearca sa zambesti tipului sexy din cafenea sau de pe strada. Daca esti intr-o relatie, arunca-i o privire ascunsa si sexy partenerului tau cand sunteti la masa, in oras.


5 Exploatarea simturilor


Vazul, auzul, mirosul si pipaitul  iti furnizeaza informatii senzoriale care intensifica trairile tale. Acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste sexualitatea ta.
Incearca astfel sa testezi aceste simturi, sa le aprofundezi si sa-ti descatusesti in acest mod pornirile sexuale primare.


6 Negativism... nu


Inlatura negativismul din mintea ta si din relatia voastra. Scrie pe o foaie de hartie gandurile tale negative sau experientele care te-au dezamagit si arunca hartia la gunoi.

Scopul este sa-ti construiesti o gandire sanatoasa, sa te iubesti pe tine mai mult si sa nu te mai lasi prinsa de emotii negative. Inlatura astfel karma proasta si fa spatiu gandurilor pozitive.


7 Sex-appeal-ul presupune si investitie


Nu conteaza varsta, genul sau statutul unei relatii, scopul tau este sa te simti sexy si sa ramai asa. Uite cateva lucruri pe care ai putea sa le faci in acest sens:

• Investeste in articole vestimentare care te fac pe tine sa te simti sexy si atractiva. Gandeste-te ca nu o faci doar pentru tine ci si pentru partenerul tau.
• Cumpara-ti un set de lenjerie intima „hot” care sa-ti evidentieze formele sexy
• Foloseste un parfum senzual si acorda o atentie deosebita parului, unghiilor si pielii

Orice iti ofera incredere si te face sa te simti de-a dreptul irezistibila trebuie trecut pe lista ta.


8 Indeplinirea dorintelor


Incearca sa-ti asculti partenerul si sa te faci auzita. Concentreaza-te si fii atenta la detalii si la limbajului corpului. Obisnuiesti sa fii atenta la ce spune celalalt, sa-l auzi sau doar astepti sa-ti vina randul la discutie si sa ataci?

Acorda-i partenerului tau toata atentia ta si incearca atunci cand il asculti sa-l si intelegi. Cand simti ca ati atins un prag comfortabil pentru amandoi in discutie, spune-i direct si fara frica de respingere ce anume vrei de la el. Fie ca este vorba despre o sarcina casnica sau despre o fantezie in dormitor, important este sa o spui cu glas tare.


9 Scrisoare de amor


Cand i-ai compus ultima data partenerului tau o scrisoare de dragoste ? Si aici nu vorbim de e-mail sau sms, ci de o scrisoara traditionala, scrisa pe o foaie de hartie cu miros de parfum ce aminteste de prima iubire din adolescenta.

Asterne-ti gandurile, fii sincera si lasa-ti imaginatia sa se joace. Fie ca ii spui de ce este atat de importanta relatia voastra pentru tine sau care este locul care iti trezeste fiori atunci cand te atinge, un lucru este clar: trebuie sa-i declari sentimentele tale.


10 Afectiunea in public


Sa-ti arati afectiunea in public este o dovada de iubire si de tandrete. Si pana la urma atunci cand iubesti si esti iubita simti nevoia sa impartasesti fericirea cu toata lumea, nu?

Astfel, simte-te libera si arata-i iubitului tau cat de mult il iubesti cand va plimbati prin parc sau mergeti impreuna sa mancati ceva. Nu trebuie sa te simti jenata, atata timp cat nu faceti nimic care v-ar pune la arest, totul este permis. Cateva saruturi si gesturi de flirt sunt mai mult decat bine venite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii