Sex

#cuplu #sex #partener #viata sexuala

10 moduri de a-ti imbunatati viata sexuala

Romantismul si intensitatea vietii voastre sexuale a devenit deja amintire. Relatia stabila de care va bucurati ar trebui sa mentina flacara aprinsa, nu sa va impinga catre monotonie. Redescopera cum sa iti imbunatatesti viata sexuala prin 10 pasi simpli.

1.Stabiliti o intalnire pentru... sex

De cand locuiti impreuna, ati renuntat la intalnirile acelea de la miez de noapte, cand va strecurati intr-un cinematograf pe jumatate gol sau ramaneati sa va plimbati pana seara tarziu. Acum, cea mai comoda alternativa pare televizorul. Ce-ar fi daca ati relua obiceiurile bune si ati stabili sa mergeti iarasi la o intalnire, doar ca de data aceasta trebuie sa condimentati lucrurile putin.

Trimite-i pe copii la bunici, inchide telefoanele si planificati-va cu cateva zile inainte o seara pentru sex. Vei astepta cu nerabdare acele clipe cand vei parasi serviciul stiind ca acasa te asteapta un adevarat festin alaturi de partenerul tau. Aveti grija insa ca totul sa fie deosebit: lumanari, sampanie, afrodiziace, stabiliti care dintre voi se va ocupa de detalii si planificati astfel de intalniri din cand in cand, pentru a va condimenta viata sexuala.

2.  Schimbati locatia

Evident, rutina si-a pus amprenta asupra vietii voastre sexuale, asa ca tot ce va trebuie este pur si simplu o schimbare de decor. O camera de hotel, un weekend oriunde in alta parte decat acasa, un loc inedit, diferit de clasicul dormitor, toate acestea iti vor trezi simtul aventurii. Pentru un plus de adrenalina, suprinde-ti partenerul. Ocupa-te de aranjamente si, in loc de obisnuita cina la voi acasa, iesiti din cotidian.

3.  Redecoreaza dormitorul

Pentru zilele in care nu poti sa evadezi, incearca o escapada mai la indemana: ofera o noua infatisare dormitorului tau. In primul rand, scapa de toate jucariile copiilor care stau aruncate pe podea. Dormitorul vostru trebuie sa invite la relaxare, sa fie foarte personal si mai ales, sa iti dea dispozitia necesara pentru o noapte pasionala de sex.

Daca si dormitorul iti aduce aminte de problemele de zi cu zi, este normal sa nu te poti deconecta de ceea ce se intampla din jurul tau. Asternuturi noi, lumanari aprinse, esente parfumate, lumina difuza sunt doar cateva dintre lucrurile care te vor invita la o noapte pasionala.

4.  Descopera ceea ce vrei

Toata lumea are cel putin o fantezie sexuala neimplinita. Daca pana acum le-ai titnut ascunse fata de partener, lipsa unei vieti sexuale satisfacatoare te poate determina sa le scoti la suprafata. Este posibil ca partenerul tau sa se arate mai incantat decat ai fi crezut. Trebuie sa depui putin efort si sa adaugi si un pic de indrazneala, dar la urma urmei este vorba de tine si de partenerul tau, asa ca atata timp cat sunteti amandoi de acord, nimic nu este interzis in viata voastra sexuala. Vei descoperi ca, daca decizi sa iti exprimi si cele mai ascunse dorinte si sa treci astfel, peste sentimentul initial de rusine, vei descoperi o noua forma de a te simti si mai aproape de partener.

5. Afla ce isi doreste partenerul

Unul dintre cele mai frecvente motive de cearta intre parteneri este faptul ca unul dintre acestia vrea sa faca sex de mai multe ori decat celalalt. Toate acestea insa nu sunt discutate pentru a se gasi si o solutie, ci se rezuma mereu la o cearta. Daca ai aflat ce anume iti lipseste tie pentru a avea o viata sexuala implinita, afla care sunt nevoile partenerului tau. Fii gata sa porti o discutie sincera si incurajeaza-ti partenerul in a vorbi deschis despre relatia voastra.

6. Incercati ceva nou

Cu cat te vei simti mai confortabil alaturi de partener, cu atat veti deveni din ce in ce mai apropiati, din toate punctele de vedere. Bucura-te de faptul ca te afli intr-o relatie stabila, alaturi de cineva in care poti avea toata increderea si alaturi de care poti experimenta usor tot ceea ce va doriti. Incearca si altceva, oricat de ridicol ti s-ar parea la inceput: pozitii noi, un altfel de preludiu , jucarii sexuale etc.

7. Nu ignora problemele sexuale

De cele mai multe ori, persoanele care se confrunta cu probleme sexuale refuza sa consulte un medic sau sa isi discute indoielile cu partenerul. In ziua de astazi insa, exista o solutie pentru aproape orice.

Majoritatea femeilor care se confrunta cu probleme sexuale acuza dureri in timpul penetrarii sau incapacitatea de a avea orgasm . Barbatii se confrunta cu problema ejacularii precoce sau dificultati in a avea orgasm. Multe persoane prefera sa se multumeasca cu o viata sexuala mediocra. Daca vrei sa te simti bine in compania partenerului, fa-ti curaj, realizeaza ca a avea o problema nu inseamna ca nu esti bun la pat, si discuta cu acesta ceea ce te deranjeaza. Nu ezita sa ceri ajutor specializat.

8. Nu te grabi

Daca la inceputul relatiei va placea sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta in intimitate, acum, cu cat e mai repede, cu atat mai bine, mai ales cand, din spate, sunt o gramada de probleme pe care trebuie sa le rezolvati: copii, facturi, serialul preferat etc. Daca te gandesti tot timpul cum sa ajungi mai repede la final, este si normal sa intampini dificultati si sa ramai apoi cu frustrari. Incercati ca atunci cand sunteti impreuna sa va deconectati de toate problemele si sa nu mai stati cu ochii pe ceas. Nu trebuie sa ajungi nicaieri, trebuie doar sa te bucuri de fiecare clipa, iar restul vine de la sine.

9. Nu te mai gandi la ce fac ceilalti

Sexul nu inseamna ca trebuie sa fii ca ceilalti, sa faci ceea ce fac si ceilalti. Totul depinde de tine si de partenerul tau, iar limitele pe care vi le impuneti sunt dictate doar de voi doi. Nu exista o reteta care sa iti prescrie partida perfecta de sex, ideal este ceea ce merge cu voi doi. Nu te mai impiedica de prejudecati si experimenteaza alaturi de partener tot ceea ce va doriti, pentru ca viata voatra sexuala ramane intre patru ochi.

10. Experimenteaza

Nimic nu functioneaza mai bine decat practica, asa ca degeaba iti faci planuri in legatura cu modurile in care ai putea sa iti imbunatatesti viata sexuala daca nu iti pui in practica gandurile. In plus, cum ar trebui sa afli ce anume nu merge bine, ce anume iti doresti, daca nu experimentezi tot ceea ce iti doresti alaturi de partener? Chiar daca iti asumi riscuri, incearca. Nu este nicio problema daca nu iti plac toate descoperirile pe care vrei sa le pui in practica, insa dora asa vei descoperi cai pentru o viata sexuala mai buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare