Cresterea copilului

#craciun #cadou #sarbatori #familie #cumparaturi #idei

Cum sa eviti cadourile neinspirate de Craciun

Vine Craciunul si vrei sa ii impresionezi pe cei dragi cu darurile tale. De multe ori insa, stresati de timp si presati de celalalte probleme cotidiene ne pierdem rabdarea si luam cele mai neinspirate cadouri. Ulterior, dupa ce platim si plecam de la casa, realizam ca nu ne mai place si ne pricopsim cu un stres in plus de pomana .

Cum faci sa eviti acest deznodamant pentru a nu-ti strica inutil starea buna si voiosia specifica acestor sarbatori? Citeste mai departe si afla cum poti sa eviti achizitionarea unor cadouri neinspirate de Craciun.

Nu te repeta

Daca anul trecut ai cumparat un parfum unei persoane dragi nu proceda la fel si de data aceasta. S-a inteles deja ca ai gusturi desavarsite in a gasi esentele potrivite, dar totusi nu exagera. Opteaza mai degraba pentru o bijuterie, cu acest accesoriu nu vei mai fi prins pe picior gresit.

Tine cont de trasaturile celuilalt

Daca de exemplu iubita ta este putin supraponderala, sa-i dai in dar de Craciun un cantar nu este tocmai o idee stralucita, chiar daca tu vrei sa transmiti de fapt ca o intelegi. Nu va aprecia gestul tau si va considera mana ta de ajutor drept un semnal de alarma ca esti nemultumit de fizicul ei. In cazul in care nu gasesti nici o alta idee potrivita, ii poti oferi o cutie scumpa de bomboane de ciocolata. De Sarbatori merita sa se simta bine in pielea ei.

Spune nu ustensilelor de bucatarie

Desi sunt practice si foarte bune in casa oricarui gospodar, Craciunul nu este tocmai perioada potrivita pentru a da in dar cuiva o tigaie, de exemplu, fie ea mama, bunica sau iubita. Acum, gandeste-te si tu, tot omul roboteste zile intregi pentru a pregati bucatele acelea delicioase de pe masa de Craciun, chiar crezi ca mai vor un obiect care sa le aminteasca de toata munca depusa? Pastreaza tigaia mai bine pentru un cadou de nunta . Este un gest frumos pentru a le ura proaspetilor insuratei „Casa de piatra!”.

Fii sigur de sezonul in care te gasesti

Avand in vedere ca este iarna si spiritul Craciunului ne cuprinde pe toti, evita sa oferi cadouri sezoniere de vara, cum ar fi ochelarii de soare sau costumele de baie. Desi stii ca astfel de cadouri pot fi folositore la un moment dat, nu este cazul sa anticipezi, deoarece risti sa strici bucuria deschiderii cadoului care nu poate fi purtat pe loc. Doar daca esti sigur ca persoana respectiva nu se bucura de iarna, ii poti lua un cadou pentru un alt anotimp.

Bautura si mancare

Desi se stie ca o sticla de vin sau o cutie de bomboane scot din impas si cea mai neinspirata persoana in achizitionarea cadourilor, acestea nu sunt chiar cea mai fericita alegere de Craciun. Nu acum, cand toti au frigiderul plin cu ce ti-ai propus tu sa aduci. Daca nu stai foarte bine la capitolul bani si esti in pana de idei opteaza mai degraba pentru cadouri mici si simbolice. Daca amicul tau este innebunit dupa masini , ii poti cumpara o figurina cu o masina clasica sau de lux sau, daca prietena ta este innebunita dupa personajele Disney, ofera-i o cana cu printese. Ambii se vor amuza si vor aprecia faptul ca ai tinut cont de pasiunile si hobby-urile lor.

Cadourile-capcana

Figurine din plastic ce imita excrementele batatorite bine de talpa unei ghete sau prafuri care miros urat sau te fac sa stranuti nu sunt niste cadouri inspirate... NICIODATA. Stai departe de ele, mai ales acum in perioada Sarbatorilor. Mai degraba cumpara niste globulete pentru brad sau niste suporturi pentru lumanari in forma de Mos Craciun. Chiar daca aceste produse au saturat deja piata de cadouri, tot sunt mai inspirate decat prafurile pentru scarpinat sau oricare alte „prostioare” capcana.

Imbracaminte

Oricat de draguta ti s-ar parea o bluzita, un pulover sau o pereche de pantaloni evita sa daruiesti cuiva drag un articol vestimentar daca nu esti absolut sigur ca ii stii masurile. Risti sa-i fie prea mic sau prea mare si sa nu se poata bucura de cadoul tau.

Nu recicla cadourile

Daca anul trecut ai primit si tu un cadou neinspirat care zace si acum intr-un colt uitat, nu-l da si tu mai departe. Este un gest urat si mai mult ca sigur a ajuns acolo, depozitat intr-un ungher intunecat al debaralei, pentru ca era nefolositor si neinspirat dupa parerea ta... Cum ti s-a parut persoana care ti l-a dat atunci? Total neinspirata in ceea ce priveste cadourile. Chiar vrei sa creezi si tu aceeasi impresie?

Cadourile tematice

Daca cineva are o mare pasiune precum gradinaritul sau crosetatul nu este cazul sa-i faci cadou ustensile din acest domeniu. Intr-adevar este o mare pasiune, probabil ca toti apropiatii stiu de ea si toate ustensilele necesare si chiar si cele inutile au fost deja cumparate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare