Cresterea copilului

#cadou #sot #casnicie #partener #relatie #cuplu

Cum poti deveni un sot mai bun

Relatiile de durata risca sa ajunga la un moment dat intr-un moment de cumpana . Comunicarea ramane o solutie de baza pentru orice problema, dar atentia la nevoile partenerului poate face minuni. Iata cateva metode prin care poti imbunatati relatia de cuplu.

1. Fii sincer. Minciunile risca sa duca la neincredere si la deteriorarea relatiei voastre. Intr-un cuplu este important sa te simti confortabil si sa ai sentimentul ca ii poti spune orice partenerului. Chiar daca vrei sa iei o hotarare pe care sotia ta nu o aproba, atunci alege mai bine calea comunicarii. Explica rationamentul hotararilor tale si accepta, de asemenea, si parerea partenerului.
 

 

2.  Incearca sa te implici intr-unul din hobby-urile partenerei tale. Daca ei ii place sa danseze, atunci o buna modalitate de a petrece timpul impreuna ar fi un curs de acest gen. In felul acesta, aveti ocazia sa cunoasteti si alte persoane si sa va apropiati printr-o pasiune comuna.

 

3. Toata lumea are nevoie la un moment dat, de putin timp liber. Daca stii ca partenera ta este mai tot timpul ocupata cu jobul, copiii si curatenia in casa, atunci incearca sa ii oferi putin spatiu. Ai putea ca, odata la cateva zile, sa ii iei pe copii la un picnic sau intr-o vizita la bunici si sa iti indemni partenera sa iasa la un suc cu prietenele sau pur si simplu sa se relaxeze in linistea de acasa.

 

4. Orgoliul nu are nimic de-a face cu a spune “imi pare rau”. Invata sa iti ceri scuze daca ai gresit cu ceva. O relatie presupune eforturi din partea amandurora. In plus, faptul ca iti ceri scuze nu te va face sa scazi in ochii sotiei tale. Dimpotriva, femeile isi doresc sa fie intelese, iar in unele cazuri, un simplu “ iarta-ma ” poate face minuni.

 

5. Invata sa-ti privesti sotia ca pe un partener in cuplu. Incercati sa discutati despre probleme si las-o sa isi exprime opiniile. Impreuna veti putea gasi solutii pentru orice. Fie ca este vorba despre bani sau despre ultimele traznai pe care le-au mai facut copii, faptul ca va situati pe picior de egalitate va va oferi amandurora mai mult confort in discutiile pe care le aveti. 

 

6. Invata sa o asculti. Chiar daca femeile au tendinta sa vorbeasca mai mult si sa explice lucrurile foarte detaliat, faptul ca o asculti si ca ai o parere in privinta lucrurilor ii va inspira incredere si stabilitate.

 

7. Daca atunci cand erai acasa, mama avea grija sa iti preia toate atributiunile in casa, in cadrul unui cuplu, ambii parteneri trebuie sa preia responsabilitatea. De exemplu, ai putea sa nu iti mai lasi hainele aruncate pe pat si sa iti ordonezi singur garderoba. De asemenea, inainte sa pleci de acasa, poti face singur patul si iti poti strange farfuria si paharul dupa ce mananci.

 

8. Incearca sa organizezi cateva clipe libere doar pentru amandoi. Chiar daca este vorba de o seara pe saptamana, sau un week-end, pune-i pe copii sa doarma sau roaga-i pe parintii tai sa se ocupe de ei. In acest fel, veti redescoperi mereu momentele in doi de care va bucurati din plin la inceputul relatiei .

 

9. Nu iti neglija aspectul exterior. Chiar daca te iubeste si te-a luat pentru toata viata, asta nu inseamna ca nu trebuie sa o cuceresti in fiecare zi. Ai nevoie doar de cateva minute pe zi pentru niste exercitii fizice. Mananca sanatos si mentine-te in forma. Asa cum tu iti doresti o sotie atragatoare, cu singuranta ca si partenera ta si-ar dori un sot care arata bine.

 

10. Adu-ti aminte ca, din cand in cand, sa o surprinzi pe sotia ta cu o mica atentie: o floare, niste bomboane etc. Femeile sunt innebunite dupa cadouri si chiar daca tie nu iti face placere sa colinzi magazinele, un mic gest nu ar trebui sa fie atat de complicat de savarsit. O sa vezi cat de bucuroasa va fi partenera ta si cat de mult va simti ca o apreciezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului