Relatii

# varsta casatorie #casatorie #varsta ideala casatorie

Varsta ideala pentru casatorie. Tu ai depasit-o?

Pentru fiecare cuplu, varsta perfecta pentru casatorie este atunci cand ambii parteneri simt acest lucru. Cercetatorii au ajuns insa la concluzia ca sansele de reusita ale unei casnicii sunt mai mari daca mirii se casatoresc dupa 25 de ani, dar nu mai tarziu de 35!

Sociologul Nicholas Wolfinger de la Universitatea din Utah este cel care a descoperit varsta ideala pentru casatorie, dupa ce a studiat date din perioadele 2006-2010 si 2011-2013.

Cercetatorul a descoperit un model al casatoriilor in forma literei U: in partea stanga a graficului se aflau persoanele care s-au casatorit in adolescenta, iar in partea dreapta, la celalalt capat al graficului, se aflau cei casatoriti dupa 40 de ani. Si cei din prima categorie, dar si cei din a doua, prezentau un risc ridicat de divort.

Potrivit sociologului, riscul de divort in primii 5 ani de mariaj este mult mai mic daca doua persoane isi unesc destinele intre varsta de 28 si 32 de ani.

Totusi, riscul de divort creste iarasi daca depasesti 35 de ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare