Relatii

#parasire partener #iertare partener #relatie #inselat #cuplu #dragoste

Te-a inselat o data! O va face din nou?

Sa afli ca partenerul de viata te-a inselat este pur si simplu devastator. Desigur, dupa aflarea adevarului incepi sa iti pui sute de intrebari. Cele mai comune intrebari pe care si le pun cei care au aflat ca partenerul ii insala sunt: “Sa il/o iert sau sa il/o parasesc?”, “Daca m-a inselat o data, o va face din nou?”.

Adevarul este ca nu exista un raspuns standard si ca situatiile difera de la un cuplu la altul. In vreme ce unii nu pot trece peste un asemenea episod si isi parasesc imediat partenerul, altii fac tot posibilul sa-si reconsolideze relatia. Cu toate acestea raman remuscari, intrebari fara raspunsuri, nesiguranta, iar in unele cazuri gelozia extrema.

Iata ce trebuie sa stii daca ai decis sa-ti ierti partenerul de cuplu!

  • Semne ca regreta cu adevarat ce a facut si vrea sa va imbunatatiti relatia.
  • Isi va asuma intreaga vina si va face tot posibilul sa repare greseala.
  • Elimina toate posibilitatile de comunicare cu amantul/amanta.
  • Iti arata apreciere si devotament.
  • Doreste sa apelati la consiliere de cuplu pentru imbunatatirea relatiei.
  • Aveti conversatii profunde, deschise, sincere despre relatia voastra, despre voi, despre dorintele voastre si va faceti planuri de viitor.

Afla de ce te-a inselat

Oamenii ajung sa-si insele partenerii din diverse motive. Afla care este motivul/motivele care l-a determinat/a determint-o sa te insele. Unii insala pentru a castiga atentia partenerilor, altii deoarece se simt singuri (au un partener workaholic, care lucreaza mereu peste program), sau pur si simplu relatia voastra s-a racit, nu este multumit de viata voastra sexuala (o problema intalnita mai des in special la cuplurile care au copii).

Asadar pentru a reconsolida relatia si pentru a te asigura ca nu te va mai insela, incearca sa reparati problemele care au dus la ruptura relatiei.

Da-i un ultimatum

Stie ca l-ai iertat/ai iertat-o si va considera ca vei face mereu acelasi lucru, iar asta nu il/o va impiedica sa te insele din nou.

Asadar, daca te-ai hotarat sa ii acorzi o a doua sansa, spune-i clar ca la prima abatere nu vei mai face acest lucru.

Cu toate acestea nimic nu este sigur, iar un partener care a calcat stramb odata o poate face din nou. Iata care sunt semnele care iti arata ca te va insela din nou:

  • Cand sunt prinsi se supara, uneori avand tendinta de a deveni agresivi. Unii chiar le preproseaza. partenerilor de cuplu ca le invadeaza intimitatea.
  • Nu vad nimic gresit in asta si li se pare normal sa aiba relatii extraconjugale.
  • Incepe sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp la serviciu, peste program sau in deplasari “in interes de serviciu”.
  • Este din ce in ce mai distant si devine agitat in prezenta ta.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare