Relatii

#aventuri extraconjugale #femei infidele #motive infidelitate #relatii #infidelitate

STUDIU Femeile, mai infidele ca niciodata!

In ultimii 30 de ani, rata femeilor casatorite infidele a crescut cu 40%, in timp ce rata in randul barbatilor a ramas aceeasi, potrivit psihanalistei Esther Perel, relateaza CNN.

Pentru a scrie cartea „Statutul unei relatii: Regandirea infidelitatii”, Esther Perel a analizat motivul si impactul acestor infidelitati.

Totul a inceput atunci cand una dintre prietenele casatorite ale scriitoarei i-a marturisit ca a avut doua aventuri in decursul a cinci ani. La scurt timp o alta prietena casatorita i-a povestit ca „este 100% fidela sotului sau, mai putin o data pe luna, cand iese in oras cu colegii de munca”.

„Ceea ce m-a surprins, nu este faptul ca ele erau infidele, ci ca aproape toate descriau intr-un mod nonsalant aventurile extramaritale. Era deceptie, dar nu prea erau urme de rusine.”

„Deseori, femeile isi iubeau sotii dar simteau ca nevoile lor fundamentale (sexuale, emotionale, psihologice) nu erau satisfacute in mariaj. Unele chiar se intrebau daca sotii lor stiu de infidelitati si aleg sa le ignore”.

Generatiile mai vechi ar fi ales divortul in aceste situatii, dar acum tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse sa abandoneze mariajul si familiile pe care le-au construit in ani de zile.Pentru aceste femei, infidelitate nu este o modalitate de strica o canicie, ci o modalitate de a ramane in ea.

Sursa foto: worldtruth.tv
 

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului