Relatii

#matrimoniale #intalniri #dating online #dating #site dating #site matrimoniale #intalniri dezastru

Spune adio intalnirilor-dezastru! Iata cum

Barbatii vin de pe Marte, iar femeile, de pe Venus. Daca, intr-adevar, cele doua sexe fac parte din lumi complet diferite, este clar ca datingul, fie el “real” sau “virtual”, nu are cum sa fie altfel decat complicat. Si de aici apar o multime de probleme, inclusiv intalnirile-dezastru care, pe cat sunt de inevitabile, pe atat sunt de eficiente in a te face sa nu vrei sa mai iesi vreodata cu un barbat/femeie. Dar daca lucrurile ar putea sta altfel?

 

Este firesc sa iti doresti sa nu mai ai vreodata parte de vreo intalnire nefericita cu un El sau o Ea care promitea, pentru ca, ulterior, sa constati El/Ea nu este deloc asa cum ti-ai dori.

Consilierul in probleme sentimentale Evan Marc Katz a vorbit recent despre situatia intalnirilor-dezastru in cadrul unei conferinte TEDx si a venit cu cateva idei excelente pentru ca lumea datingului online sa duca la rezultatele la care atat barbatii, cat si femeile aspira:

Pe repede inainte catre dezastru

In special pentru barbati, “viteza” devine principiul dupa care actioneaza online. Gasesc una sau mai multe partenere pe care le considera atragatoare (si, eventual, compatibile), iau legatura cu ele si, la scurt timp dupa, le invita la prima intalnire. Metoda are sens: cu cat iesi cu mai multe femei, cu atat ai mai multe sanse sa gasesti pe cineva cu adevarat potrivit. Problema este ca abordarea “pe repede inainte” rareori da rezultate inainte ca frustarea intalnirilor-dezastru sa isi faca simtita prezenta.

Rabdarea este cuvantul cheie

Ce-i de facut, in acest caz? Abordarea unei tactici diferite. Fiindca, de regula, femeile au nevoie de o perioada de acomodare inainte sa se simta confortabil in compania unui barbat (iar cuvantul cheie aici este “confortabil”), barbatii trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Calitatea, si in cazul datingului online, primeaza inaintea cantitatii, iar rezultatele pozitive apar de fiecare data.

Evan Marc Katz propune, de altfel, o strategie cat se poate de exacta: regula 2/2/2. Mai precis, inainte de prima intalnire, asigura-te ca bifezi macar doua schimburi de mesaje pe site-ul de dating , urmate de alte doua in afara site-ului si, in cele din urma, doua conversatii la telefon (toate neaparat inaintea primei intalniri) – SMS-urile nu se pun si nici nu sunt indicate, pentru ca nu ajuta la formarea “conexiunii” de care este nevoie pentru ca prima intalnire sa aiba sanse mari sa fie una reusita.

Acest tip de tatonare – care nu se va intinde pe mai mult de o saptamana – inaintea primului rendez-vous te va ajuta sa iti dai seama daca are sens sa iesi fie si doar la o cafea cu El/Ea, eliminand din start problema „intalnirii-dezastru”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului