Relatii

#varsta casatorie romani #bebelusi romani #casatorii romani #copii romani

La ce varsta se casatoresc romanii si cati copii fac

In urma cu 15 ani, romanii se casatoreau de tineri. in 1990, barbatii se casatoreau la 25 de ani, iar femeile, la 22. Varsta medie este acum de 30 de ani pentru barbati si 27 pentru femei.

Instabilitatea financiara pare a fi principalul motiv pentru care romanii se gandesc de doua ori inainte de a ajunge la Starea Civila si de a avea copii! Lucru care nu se intampla in anii de crestere economica. in 2007 s-au nascut peste 214.000 de bebelusi. Numarul lor a crescut in 2008 si in 2009. insa, din 2010 lucrurile s-au schimbat. O confirma inclusiv cele mai recente date facute publice de Institutul National de Statistica: in septembrie au venit pe lume cu vreo 1.300 de copii mai putini decat in luna anterioara.

De asemenea, daca, in generatiile trecute, familiile aveau, in medie, cel putin doi copii, acum media e de doar un copil. In plus, femeiele au primul copil la 26 de ani, comparativ cu anii ’90, cand deveneau mame la 22 ade ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului