Relatii

#dragoste #iubire #singuratate #relatie de cuplu

Iubirea te mentine sanatoasa. Iata cum este posibil

Starea de singuratete si neimplinirea pe plan amoros iti va cauza o stare de stres emotional si psihic care in timp poate afecta starea generala de sanatate si in mod special cea a sistemului cardio-vascular.

Sistemul imunitar

Potrivit cercetatorilor, cuplurile care se angajeaza des in dispute si contraargumente de natura pozitiva, beneficiaza de sisteme imunitare mult mai bune decat in cazul cuplurilor negative, care se cearta des si fara sens. Astfel, cei care etaleaza un comportament negativ in timpul certurilor manifesta si cele mai puternice declinuri ale sistemului imunitar iar cei care isi manifesta parerile diferite intr-o forma mai linistita si mai umana se afla la polul opus.

Tonusul general

Nu, nu trebuie sa renunti la abonamentul de la sala de forta dar, potrivit studiilor de specialitate, cuplurile care exerseaza impreuna o fac cu mai mult succes decat cei care transpira singuri. Statisticile releva faptul ca, atat femeile cat si barbatii exerseaza cu pana la 15 procente mai mult timp atunci cand se antreneaza alaturi de partenerul de viata. Fie ca e vorba de bucuria de a-ti petrece timpul alaturi de persoana iubita fie ca e vorba de ambitia de a tine pasul cu el/ea, cei doi se stimuleaza reciproc si acest lucru nu poate fi privit decat din punct de vedere pozitiv.

O viata mai lunga

In urma unui studiu realizat in 2004 de catre Centrul de Control al Bolilor din SUA, s-a descoperit ca rata de mortalitate este semnificativ ami redusa in cadrul cuplurilor casatorite decat in cazul celibatarilor. Doctorii argumenteaza aceste rezultate pe baza factorului stres, mult mai scazut in cazul relatiilor sanatoase si trainice decat in mod normal. Mai mult, atunci cand se casatoresc, oamenii au tendinta de a renunta la o parte din viciile si riscurile tineretii ceea ce le asigura o viata mai lunga si mai sanatoasa.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare