Relatii

# prietena cu fostul # cum treci peste despartire #relatii #despartire

De ce NU trebuie sa ramai prietena cu fostul. 3 motive!

O despartire inseamna ca drumurile tale si ale partenerului nu mai sunt acelasi. Nu te amagi cu o prietenie falsa, spun expertii in relatii. Vei avea doar de suferit. Iata 3 motive care trebuie sa te puna pe ganduri:

1. Doar unul dintre voi este cu adevarat interesat de o prietenie. Celalalt doar se amageste si spera ca relatia sa duca la impacare. Total gresit. Daca ati ajuns aici, slabe sanse sa mai existe cale de intoarcere catre o relatie fericita. O prietenie in acest moment inseamna prelungirea agoniei pentru cel putin unul dintre parteneri. In plus, gelozia va aparea repede atunci cand celalalt isi va gasi pe cineva si veti ajunge in acelasi punct: al suferintei! 

2. Atractia v-a adus impreuna. Cand la mijloc este vorba de sex, exploziv, minunat, superb, mai greu sa existe si o prietenie de durata, sincera si cu baze reale. Sexul v-a adus impreuna, iar cand pasiunea a disparut, ce crezi ca mai aveti in comun? Nimic! 

3. Nu va respectati. Ati ajuns sa va spuneti cuvinte grele. Sau in relatie a existat abuz emotional. Sau unul dintre voi este mai gelos decat celalalt. Si mai posesiv. Unde mai are loc prietenia aici? Nu va amagiti. Sunteti "fosti", chiar daca va mai salutati pe strada nu inseamna ca trebuie sa va impartasiti cele mai intime secrete in continuare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului