Relatii

#iertare infidelitate # infidelitate cuplu #relatie cuplu #relatie #infidelitate

De ce „iertarea” infidelitatii sotului este o greseala imensa. Urmarile sunt crunte

Inselatul in casnicie este una dintre cele mai grave forme de tradare. Distruge increderea intre soti, indiferent ca dupa o perioada cel care a fost inselat sustine ca a iertat greseala.

Prin natura umana, cei care insala in casnicie sunt persoane neloiale, lipsite de tarie de caracter in relatia de cuplu, motiv pentru care recladirea increderii este aproape imposibila. Infidelitatea cauzeaza fracturi grave in intregul relatiei de casnicie, destabilizand exact fundamentul acesteia, iar tot ce are o temelie fragila este destinat prabusirii.

Cand unul dintre soti violeaza „nucleul increderii” sau „legatura de incredere” in relatie, in sine acest nucleu este distrus.

Pentru ca dragostea in casnicie sa tina „pana la adanci batraneti” sau „pana cand moartea ne va desparti”, fiecare sot trebuie sa depuna efort, cate putin cate putin, in fiecare zi pentru a alimenta iubirea in cuplu. Cu alte cuvinte, nu poti insela si apoi sa ai impresia sau speranta ca relatia va supravietui cu brio.

Terapeutii, consilierii, psihologii sau alti specialisti care sugereaza ca exista sanse la fericire dupa infidelitate se insala si induc in eroare „pacientii” sub pretextul ca-i ajuta sa depaseasca momentul critic.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.