Relatii

#iubit #flirt #partener #divort #cuplu #despartire

De ce e bine sa te desparti de iubit vara

Despartirile dor indiferent cand au loc. Insa sunt mai greu de suportat in anumite momente ale anului si mai usor de trecut peste ele vara, spre exemplu. In continuare iti vom dezvalui de ce e cel mai simplu sa ii dai papucii in aceasta perioada a anului.

1. Vara este un o perioada de tranzitie

Dr. Gary Brown, specialist in terapia de cuplu, a declarat pentru Elite Daily faptul ca partenerii care au copii au tendinta de a se separa in timpul verii, pentru a le oferi copiilor lor timp sa se adapteze noului stil de viata inainte de a se intoarce la scoala, in toamna.

Aceeasi strategie poate fi utilizata de oricine care vrea sa renunte la partener si sa profite de atmosfera de tranzitie pe care o reprezinta vara.

2. Despartirea in timpul iernii te lasa singur de Craciun

Sa ramai singur in preajma celei mai frumoase perioade a anului poate fi extrem de dificil. Intalnirile cu familia vor deveni o adevarata povara, intrucat vei fi supus unui sir neintrerupt de intrebari incomode menite sa puna si mai mare presiune asupra ta. La fel se intampla si in cazul unei despartiri in preajma Pastelui, de exemplu.

3. Te poti distra in voie

Vara este, fara indoiala, cea mai populara perioada a anului pentru calatorii. Explorarea unor zone in care nu ai mai fost pana acum iti ofera ocazia sa te relaxezi si sa uiti de relatia nefericita pe care tocmai ai incheiat-o. In plus, poti cunoaste persoane noi.

4. Poti uita mai usor

Vara este perioada anului in care ai mereu ceva de facut. Poate fi vorba despre un job de sezon, o vacanta plina de aventuri, de distractii pana in zori, astfel ca e cel mai bun moment al anului pentru a-ti distrage atentia de la suferinta pricinuita de despartire. E important sa ai ocazia sa iesi din starea de tristete, sa te distrezi si poate chiar sa fii deschisa unei noi relatii.

5. Poti flirta liber

Sa incepi o relatie serioasa la scurt timp dupa ce te-ai despartit nu este cel mai sigur mod de a trece peste trauma pricinuita de o despartire, insa o aventura de o vara te poate ajuta mult sa uiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare