Relatii

#partener dating #dating #relatii #matrimoniale #partener #copii

Copiilor nu le place noul tau partener? Iata ce poti face

Ai cunoscut un tip interesant pe un site de matrimoniale si ati iesit la suficiente intalniri incat sa iti aduni curajul sa il prezinti copiilor tai. Din pacate, insa, copiii tai par mult mai putin dispusi sa il accepte pe noul barbat din viata ta. Inainte de a decide sa renunti la relatie in favoarea micutilor, incearca urmatoarele metode de gestionare a situatiei!

Poarta o discutie sincera cu copiii

In cazul in care copiii tai sunt suficient de mari pentru a intelege astfel de lucruri, deschide o discutie sincera despre situatia in care va aflati. Spune-le ce simti cu adevarat si roaga-i sa iti comunice si ei, la randul lor, ce anume ii nemultumeste. Evita reprosurile sau tonul acuzator ori neintelegator – o conversatie autentica, in care fiecare parte se simte confortabil sa isi dezvaluie adevaratele trairi, poate contribui considerabil la rezolvarea problemei.

Asigura-i ca tot ei sunt cei mai importanti pentru tine

O discutie deschisa iti poate oferi sansa sa afli care sunt temerile celor mici. Poate au senzatia ca noul tau partener vrea sa ocupe locul lasat gol de tatal lor sau poate le este teama ca acesta va deveni mai important pentru tine decat ei. Intr-o astfel de situatie, este esential sa ii linistesti pe cei mici si sa ii asiguri ca, orice s-ar intampla, nimeni nu va putea lua locul tatalui lor, dar si ca ei vor fi mereu cele mai importante persoane din viata ta.

Fii ferma si mentine-ti pozitia in fata copiilor

Motivele pentru care copiii nu il accepta pe noul tau partener pot fi nenumarate, o parte dintre ele putand fi corelate si nevoii de rebeliune, specifice adolescentei, spre exemplu. Daca simti ca despre asta ar putea fi vorba, fii ferma, explica-le copiilor cat mai exact cu putinta care este situatia si arata-le ca ti-ar placea ca, atat timp cat tu esti amabila cu prietenii lor si ii accepti ca atare, si ei sa poata face acelasi lucru pentru tine, cand vine vorba despre noul tau partener.

In rest, s-ar putea sa descoperi ca nu este nevoie decat de putina rabdare. Daca barbatul cu care te intalnesti este intr-adevar un tip grozav, copiii tai ii vor descoperi si ei calitatile si il vor accepta, mai devreme sau mai tarziu.

 

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

 

Sursa foto: huffingtonpost.ca

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare