Relatii

#etape iubire #sentimente.ro #iubire

Cele 3 etape ale iubirii

Fiecare partener aduce in povestea de dragoste propriile experiente, temeri, atuuri, iar “drumul” impreuna este influentat de toate acestea.

In functie de timpul pe care l-au petrecut sa se mute impreuna sau sa aiba copii, in functie de importanta pe care au acordat-o relatiei, dar si varstei, partenerii raman mai mult sau mai putin timp intr-una dintre cele trei etape! Trecerea de la o stare la alta nu este definitiva: pot fi perioade de regresie, accelerare sau stagnare...

1.  Etapa romantica

In aceasta etapa, sunt extrem de incantati unul de celalalt si-si neglijeaza defectele comportamentului celuilalt, concentrandu-se mai ales pe impresionarea partenerului. Este etapa in care descoperi lucrurile in comun cu celalalt si incerci sa eviti conflictele pentru a proteja relatia.
 

2. Etapa prieteniei

Aceasta este perioada in care se cladeste relatia sanatoasa. Acum pot avea loc atat schimbari pozitive, cat si negative, iar fiecare se resemneaza cu comportamentul celuilalt si accepta realitatea. La fel ca si in relatiile de pritenie, pot aparea si plictiseala, senzatia ca nu ai nimic in comun cu celalalt, iar accentul cade pe prezent, deoarece viitorul este inca nesigur. Cei doi partneri invata impreuna ce inseamna schimbare si dezvoltare continua.

“L-am cunoscut pe Cosmin undeva prin iulie-august 2015, vorbeam rar, cand si cand, au fost perioade cand nu vorbeam deloc, dar s-a intamplat ca inaintea primei noastre intalniri, sa descoperim ca avem multe in comun iar pe 30 decembrie 2015 am avut prima intalnire, a venit din Brasov pana in Slatina, doar ca sa ne vedem. Am petrecut mult timp impreuna, vorbind, razand, ne-am plimbat prin toate orasele dinprejur,am petrecut Revelionul impreuna, a fost minunat. In prezent, dupa o luna jumatate de relatie, eu in Romania, el in Anglia, m-am mutat la el si suntem extrem de fericiti. Nu ne gandeam ca ne vom gasi pe un site de dating niciodata, nu credeam in asa ceva dar ….se mai pot intampla si lucruri de genul”,spune  Ana, care l-a cunoscut pe Cosmin pe Sentimente.ro.

3. Etapa iubirii adevarate

Abia in acest moment cei doi sunt pregatiti pentru un angajament, desi multi fac acest pas in prima etapa. In cea de-a treia etapa, partenerii s-au maturizat, iar elatia este cu adevarat un parteneriat. Aceasta etapa este echilibrul intre iubire, apartenenta, distractie, putere si libertate.

 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare