Relatii

#intalnire parinti partener # parinti partener #intalniri #relatii

Ce sa nu faci la prima intalnire cu parintii iubitului/iubitei

V-ati cunoscut, v-ati placut, acum urmeaza momentul „zero”, cel in care ajungi sa ii cunosti parintii. Emotiile mari iti vor crea, cu siguranta, o stare de anxietate care te va predispune la erori de neiertat in ochii potentialilor socri. Iata unde nu trebuie sa gresesti sub niciun chip:
Sa intarzii

Daca vrei sa faci o impresie buna, atunci sub niciun chip nu intarzia. E o lipsa de respect fata de parintii persoanei iubite. Daca totusi, din motive independente de tine, se intampla sa intarzii, telefoneaza si anunta faptul ca esti nevoit/a sa ajungi mai tarziu.

Sa le gresesti numele

Inainte sa ajungi in casa lor, fa un mic research. Intereseaza-te cum ii cheama pe fiecare in parte, indiferent ca e vorba despre parinti, de frati, surori sau nepoti. Atentie sa nu le gresesti numele! Chiar daca e scuzabil, senzatia neplacuta ramane si nu se va uita prea usor. Incearca sa afli cat mai multe despre pasiunile celor pe care ii intalnesti inainte de a le calca pragul casei.

Sa te imbraci strident

Poate ca tendinta este sa te imbraci cu cele mai bune haine pe care le ai, dar acum nu e cazul sa scoti de la naftalina rochia de seara sau fracul. Parintii s-ar putea sa nu priveasca cu ochi buni faptul ca porti haine scumpe, mai ales dacaei sunt de moda veche si considera banii cheltuiti pe haine drept o risipa. Asta nu inseamna sa cazi in extrema cealalta. Alege o tinuta decenta, in culori neutre.

Sa faci cadouri nepotrivite

Ai putea crede ca sa ii oferi o cutie cu bomboane mamei iubitului/ iubitei e o varianta optima atunci cand ajungi sa o intalnesti. Ar fi mai bine sa te interesezi inainte daca ii plac. Exista si varianta in care nu consuma dulciuri din cauza vreunei afectiuni si atunci situatia ar putea fi de-a dreptul penibila. De asemenea, nu oferi o sticla de vin rosu daca potentialul socru bea doar vin alb. Si in cazul florilor, e bine sa afli ce anume prefera. Daca, spre exemplu, iubeste irisii sau crinii, atunci un buchet cu aceste flori o vor flata pe mama lui/ ei.

Sa lingusesti

Atentie mare la ceea ce spui. Tentatia ar fi sa ii lingusesti pe cei ai casei in incercarea de a le intra rapid pe sub piele. Incearca sa pastrezi totusi moderatia. Evident, o poti lauda pe mama iubitului/ iubitei pentru felul in care si-a crescut si educat odrasla, dar limiteaza-te la atat. Orice alte cuvinte pretioase ar putea parea false si nu vor face o impresie prea buna.

Te-ai confruntat si cu alte situatii stanjenitoare atunci cand i-ai intalnit prima data parintii?

 

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului