Relatii

#probleme cuplu #probleme #cuplu

Ce poti face ca sa treci peste problemele de cuplu

Cu totii stim cat de greu este sa-ti gasesti jumatatea, dar si mai dificil este sa pastrezi relatia la nivelul de entuziasm si afectivitate de la inceputul ei, cand cerul era cu artificii si zburdau fluturi in stomac...Mai apar certuri, neintelegeri, orgolii, asa ca iata ce poti face ca sa treci peste problemele de cuplu si sa te bucuri pe deplin de timpul petrecut impreuna cu partenerul sau partenera ta.

Comunica deschis si sincer despre ce nu-ti place in relatia ta

Sunteti impreuna de ceva vreme si se intampla lucruri minunate intre voi, dar exista si cateva lucruri care te enerveaza la celalalt, micile neplaceri ce se pot transforma in probleme serioase, care sa duca la raceala intre voi, chiar la instrainare.

Nu lasa acest lucru sa se intample, in ideea ca astfel menajezi persoana iubita, care nu va fi incantata sa auda critici. Nimic mai gresit! Intr-adevar, tonul face muzica, dar o observatie spusa cu tact, o confesiune despre ceea ce nu-ti place in viata voastra de zi cu zi, toate acestea reprezinta semne ca-ti pasa de voi doi impreuna si ca vrei intr-adevar ca lucrurile sa functioneze pe termen lung.

Daca simti ca lucrurile au scapat de sub control, nu ezita sa apelezi la ajutor specializat, pentru ca terapia de cuplu reprezinta o modalitate eficienta de a readuce relatia pe un fagas normal.

Creeaza un buget comun si gestionati-l impreuna

Viata de cuplu presupune si organizarea aspectelor practice, pentru casa, masina, iesiri in oras, vacante. Vrand-nevrand, vine vorba despre bani: este adevarat ca nu pot cumpara fericirea, dar sunt buni s-o intretina, iar atunci cand ei lipsesc sau sunt risipiti, incep necazurile.

Ca sa depasesti problemele ce apar intr-o relatie din cauza detaliilor financiare, creeaza un fond comun, pe care sa-l gestionati impreuna, dupa reguli pe care le agreati amandoi. Iti poate parea lipsit de romantism acest gest, dar el reprezinta o dovada ca legatura voastra a trecut la un nivel superior si ca va faceti planuri, aveti incredere unul in altul, ceea ce inseamna foarte mult atunci cand vine vorba despre cupluri.

Spune-i lucruri frumoase in fiecare zi

Rutina este una dintre problemele frecvente in cuplu si reprezinta cauza principala a certurilor si momentelor neplacute ce apar intre doi oameni care sunt impreuna de ceva vreme. Ca sa nu ajungi in aceasta situatie, spune-i persoanei iubite lucruri frumoase in fiecare zi, nu astepta o ocazie speciala sa-i arati sentimentele tale, admiratia si aprecierea pe care i le porti.

Uneori ni se pare ca aceste lucruri sunt depasite, ca se potrivesc doar la inceput, atunci cand vrei sa atragi, sa seduci, sa starnesti interesul celuilalt, pentru ca iti place si vrei ceva mai mult. Adevarul este ca un compliment, o gluma plina de afectiune, un refren soptit cu drag reprezinta modul prin care poti spune te iubesc aceleiasi persoane, dar de fiecare data altfel.

Pastreaza vie pasiunea in cuplu

Simti ca v-ati indepartat fizic, ca sunt probleme de cuplu despre care nici nu mai vorbiti, iar momentele de tandrete se repeta dupa acelasi program, mereu la fel. Este vremea sa aduci un pic de varietate in viata intima, ca sa dai un restart pasiunii pe care o aveati la inceputul relatiei.

Jucati-va cu roluri indraznete, experimentati locuri si pozitii noi, folositi accesorii erotice si jucarii sexuale precum vibratoarele de pe 50shades.ro, ca sa traiti impreuna clipe intense de placere, care sa va faca de fiecare data sa va doriti mai mult unul pe celalalt.

Un cuplu reprezinta o entitate dinamica, inseamna un joc cotidian in doi, ca un tango senzual, cu imbratisari puternice, implicare totala, pasiune, incredere reciproca si sinceritate. Tine seama de sfaturile prezentate ca sa treci cu bine peste problemele ce pot aparea in relatia ta. Veti parcurge impreuna un drum lung si frumos, asa ca straduiti-va sa-l faceti cat mai lin si mai insorit!

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare